ÇARŞAMBA'DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

ÇARŞAMBA'DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Çarşamba ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi

Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu önderliğinde ilçe merkezi, belde ve köy muhtarlarının katılımıyla 19 Ekim Muhtarlar günü kutlama programı yapıldı.

carsamba-(5).jpegcarsamba-(7).jpeg
Kutlama programına Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Ünal, Çarşamba İlçe Emniyet Amiri Beytullah Zafer Yüksel, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, İlçe Müftüsü Osman Karagöz daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
Kutlama programı ilk önce Çarşamba Belediye Meydanı Atatürk anıtına Çelenk koyma töreni ile başladı. Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Dernek Başkanı Veysel Oduncu günün anlam ve önemine binaen hitapta bulundu. Başkan Oduncu ‘’Yerel Demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesinin 1829’dan bu yana faaliyetlerini sürdürdüğü genelgede muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin Devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir yol oynarken diğer yandanda çağdaş kamu yönetiminin anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli görevler icraa etmişlerdir. Bu nedenle muhtarlarımız vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve sorunlarını ve sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesinin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaları neticesinde 19 Ekim Muhtarlar günü İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenerek esas ve usuller çerçevesinde yürütülerek 19 Ekim Muhtarlar günü ilan edildi. Bu nedenle 19 Ekim Muhtarlar günümüzü her yıl kutlamak amacıyla Demokrasinin bel kemiği olan görevini gece gündüz yapan muhtar arkadaşlarımızın görevlerinde başarılar diler,19 Ekim Muhtarlar gününde tüm muhtar arkadaşlarımızın muhtarlar gününü kutlarım dedi.
Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncunun konuşmasından sonra Dernek Başkanı ve Muhtarlar Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney İle Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı makamında ziyaret ettiler. Kutlama programı İlçe Dernek binasında verilen ikramların ardından sona erdi.
EMİN İNAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.