ÇARŞAMBA’DA KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI YAPILDI

ÇARŞAMBA’DA KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI YAPILDI
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri Çarşamba ilçesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarında kış lastiği denetimi yaptı.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından İlçe merkezinde okul servisi, ticari araçlar ve yolcu taşımacılığı faaliyetleri yapan araçlar ve sürücüleri kış lastiği ve okul servis yönetmenliği kapsamında denetlendi.

kis-lastigi-1.jpg

İlçe merkezinde yapılan kış lastiği uygulamasında okul servisi, ticari araçlar ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde yapılan kontrollerde kış lastiklerinin diş ölçümleri yapıldı. Trafik kuralları ve can güvenliği konusunda da sürücüleri bilgilendiren ekipler, kış lastiği olmayan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı.

kis-lastigi-4.jpg
Kış lastiğinin önemi hakkında sürücüler bilgilendirilirken, kış lastiği kullanmayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 65/A maddesi gereği ₺625 ceza uygulanacağı, denetimlerin aralıksız süreceği ve uygulamanın 1 Nisan 2020’a kadar devam edeceği vurgulandı. Emin İnan

kis-lastigi-5.jpgkis-lastigi-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.