Çarşamba’da, Hafızlar Belgelendi

Çarşamba’da,  Hafızlar Belgelendi
“Çarşamba’da, Hamza Arslan Kuran Kursunu bitiren Hafızlar İcazetlerini aldı”.

Çarşamba Hamza Arslan Kuran Kursuna devam eden 35 Hafız ilçede ki Adaparkta düzenlenen belge töreni ile icazetlerini aldı. Hafızların İcazet Törenine, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, aileler ve davetliler katıldı. 

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA HAFIZ OLUYORLAR
Çarşamba Adapark Anfi Tiyatrosu alanında düzenlenen belge törenin açılış konuşmasını Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz yaptı. Karagöz Çarşamba’nın hafız yetiştirmekteki önemine vurgu yaptıktan sonra,” Çarşamba’daki Kuran Kurslarından mezun olan hafızlarımız Türkiye’nin dört bir tarafından hafız olarak görev yapmaktadır” dedi

GELENEĞİ GELECEĞE TAŞIYORUZ
Programda konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Av. Hüseyin Dündar, Çarşamba’nın uzun yıllardır hafız yetiştiren bir ilçe olduğunu dile getirirken, bu köklü geleneği geleceğe taşımak adına Çarşamba İlçe Müftülüğü ile yeni projeler hazırladıklarını söyledi. Dündar son olarak genç hafızları tebrik ederek başarılar diledi.

23 BİN 8 KİŞİ ÖĞRENCİ
Dündar’ın ardından söz alan Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı’da,  Samsun genelinde 924 Kuran Kursu olduğunu ifade ederek, Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenci sayısının toplamda 23 bin 8 kişi olduğunu söyledi.  Veysel Çakı Çarşamba’da Müftülük yaptığı dönemde Kuran Kursu açmak için büyük gayretler gösterdiklerini hatırlatarak, o dönemlerde 50 öğrencinin bile çok olduğu düşünülürken, şimdilerde mevcut Kuran Kurslarının bile yetmediğini ifade etti.  

Törende yapılan konuşmaların ardından çeşitli hocalarca Kur’an Tilaveti Okundu. Hafızlık belgesi almaya hak kazanan 35 Hafızın da Kısa sureler okumasının ardından belge töreni düzenlendi. Düzenlenen belge töreninde Kuran Kursunu bitiren Hafızlara programa katılan davetliler tarafından hafızlık belgeleri taktim edildi. Ayrıca hafızlara çeşitli hediyeler de verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.