ÇARŞAMBA’DA DOĞALGAZLA BİRLİKTE YENİLENEN YOLLAR HİZMETE AÇILDI

ÇARŞAMBA’DA DOĞALGAZLA BİRLİKTE YENİLENEN YOLLAR HİZMETE AÇILDI
Çarşamba Yeşilırmak Mahallesi’nde düzenlenen törenle, gelişmiş doğalgaz altyapısıyla birlikte yenilenen yolların açılışı gerçekleştirildi.

Karadeniz Bölgesi'nde doğalgaz çalışmalarına başlayan ilk ilçe olan Çarşamba’da, 110 km lik doğalgaz şebekesi imalatı tamamlandı. Yapılan 15 milyonluk yatırımla birlikte Çarşamba’da 16 bin daireye şebeke ulaştıracak şebeke çalışmaları yapıldı. Doğalgaz ile tanışan son mahalle olan Yeşilırmak Mahallesi’nde altyapı çalışmalarının ardından tüm ara sokakların yolları yenilendi. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AKSA Doğalgaz Bölge Müdürü Doğan Gürler, firma yetkilileri ve mahalle sakinlerinin katıldığı törenle Yeşilırmak Mahallesi’nde doğalgaz ve yenilenen mahalle yollarının açılışı gerçekleştirildi. 

“DOĞALGAZ VE ALTYAPI ÇALIŞMALARININ ARDINDAN YOLLAR YENİLENİYOR”

Çarşamba'da 2004 yılından itibaren yaptıkları çalışmalar ile büyük işler başardıklarını açıklayan Belediye Başkanı Dündar, “Alt yapısı olmayan, su kanalizasyon ihtiyaçlarına hiç girilmemiş, okulu yetersiz, düzgün yolu dahi olmayan bir mahalleden, tüm bu ihtiyaçları karışlanmış daha yaşanılabilir refah seviyesi yüksek bir mahalle oluşturduk. Öte yandan Yeşilırmak Mahallemizde daha önceden planladığımız ve belli bir noktaya getirdiğimiz doğalgaz konusunda çok önemli bir çalışma ortaya çıkmış oldu. Çarşamba’mıza doğalgazı dağıtan AKSA firması yetkilileri aramızdalar. İlçemizdeki Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili kendileriyle sürekli toplantılar yapıyoruz ve görüşüyoruz. Karadeniz Bölgesinde ilçe bazında en geniş çalışmayı Çarşamba olarak biz ortaya koyduk. Abone ve şebeke sayısıyla inşallah bu çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda karayolunu geçerek doğalgaz iletimini bu bölgeye sağlamıştık. Doğalgaz altyapısı çalışmalarının ardından başladığımız yol çalışmalarını önemli ölçüde tamamladık. Ekiplerimiz yazın burada çok büyük bir çalışma ortaya koydular” diye konuştu. 

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.