ÇARŞAMBA'DA 'BANA BİR MASAL ANLATSANA' PROJESİ

ÇARŞAMBA'DA 'BANA BİR MASAL ANLATSANA' PROJESİ
Çarşamba Alibeyli Gülhan Yusuf Yön İlkokulu’nun da proje ortaklarından biri olduğu ‘Bana bir masal anlatsana’ eTwinning projesi ile masallar diyarına yolculuk başladı.

Alibeyli Gülhan Yusuf Yön İlkokulu 4-B sınıfı öğretmeni Tuğba Aycan’ın  proje ortaklarından biri öğrencilerinin de bu projenin bir parçası olduğu “Bana Bir Masal Anlatsana” eTwinning  projesi ,Türkiye ve Azerbaycan’dan olmak üzere toplam 11 öğretmen ve 350 öğrenci ile masallar diyarına yolculuğa başladı. 

whatsapp-image-2021-03-07-at-16-23-18.jpeg

Proje’nin Samsun’daki ortağı 4-B sınıfı öğretmeni Tuğba Aycan’ın gazetemize yaptığı açıklamada: ‘ Okulumuzda yürütülecek olan bu proje ile;  Anadolu Sözlü Edebiyatının vazgeçilmez bir parçası olan masalların okunmasının, anlatılmasının ve dinlenmesinin yaygınlaştırılması amaçlanırken, bu proje ile aileler; Çocuklara masal anlatmanın önemini kavrayacak, çocuklar ise doğru masal anlatabilme becerisinin yanında kendi masallarını da yazmayı öğrenecekler ve bu proje ile 6-11 yaş arası öğrencilerin masallara olan ilgisinin, kendi öz kültürümüz olan Anadolu masal kahramanlarının ve Anadolu masallarının tanınırlığını artırılmış olacak. Bu amaçla yaklaşık dört ay sürecek olan proje sonunda;

-    Klasik Türk masal kahramanlarını tanınması.
-    Türkçeyi doğru ve etkili kullanılması.
-    Edebi tür olarak masalın, diğer türlerden ayırılan özelliklerini tanınması.
-    Ailelerin masal dinlemenin çocuk zihin gelişimine katkısını fark etmesi.
-    Türkçeyi doğru yazma ve noktalama işaretlerini yerinde kullanımın sağlanması.
-    Somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan masallarımız aracılığı ile milli kültürümüze ait ögeleri aileler ve çocuklar tarafından içselleştirilmesi. 
-    Anadolu masallarına ait farkındalıklar artması.
-    Masal kahramanları aracılığı ile çocukların hayal güçlerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesi, hedeflenmektedir." dedi.

                     whatsapp-image-2021-03-07-at-16-23-19.jpeg

Proje süresince alanında duayen olan masal anlatıcılar, akademisyenler ve tanınmış kişilerin de seminer ve masallarla projeyi renklendireceklerine işaret eden Aycan, hazır olduklarını belirterek "Atılacak çok adım, yürünecek çok yol var. Davetlisiniz, haydi yol arkadaşı olalım." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.