ÇARŞAMBA ZİRAAT ODASINDA AYDEMİR DÖNEMİ

ÇARŞAMBA ZİRAAT ODASINDA AYDEMİR DÖNEMİ
Çarşamba İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı’nda gerçekleştirilen 23. Olağan Genel Kurulu’nda 2 aday yarıştı.

141 delegenin oy kullandığı seçimde Muammer Aydemir 70 oyla başkanlığa seçildi.

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerinde 2 aday yarıştı. Başkan İsmail Güngör’ün ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Muammer Aydemir’in yarıştığı seçimde 141 delegenin tamamı oy kullanılırken 3 oyda geçercisiz sayıldı. Delegelerin 70’i aday olan Muammer Aydemir’e oyunu vererek 3 dönemdir başkanlık görevinde bulunan İsmail Güngör’ün dönemini sona erdirdi. 4. Dönemi için aday olan İsmail Güngör ise delegelerden 68 oy aldı.

Kongrede oy kullanma işleminden önce konuşma yapan Muammer Aydemir ise, çiftçilerin sıkıntılarına ortak olmak için yola çıktığını belirterek, Ziraat Odası’nda 8 yıldan bu yanan Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyledi. Aday Aydemir, “Çarşamba Çiftçisi trilyonlarca ilaç kullanıyor. Fideye verilen paranın miktarı bile net değil. Bunun çözümünü araştırmak bunu en düşük maliyette çiftçiye sunmak bizlerin görevidir. Hal esnafıyla ortak toplantılar yaparak ovadaki ürünün daha kaliteli ve pazarların bulunması, ihracata yönelik neler yapılabileceği adına kendileriyle fikir alışverişinde bulunacağız. Meyvede artık söz sahibi olmaya başladık. Avrupa’nın en büyük kivi çiftliğine sahibiz. Köylerimizde hızla kivi dikimi devam etmektedir. İyi geliri olan bir ürün olup pazarı hazır olduğu görülmektedir. Çiftçilerimize faizsiz olarak ürününü değerlendirdikten sonra ödeme kolaylığı sağlayacağız. Çiftçimizden aldığımızı çiftçimize geri döndüreceğiz.” Şeklinde konuştu.

141 delegenin tamamının oyunu kullanmasının ardından Ziraat Odası Başkanlığı görevine seçilen Muammer Aydemir yaptığı teşekkür konuşmasında, “Hepimiz bu güzide ovanın çocuklarıyız. Burada ne kadar gerçekleştirilen seçimde birbirimize rakip olsakta İsmail Başkan benim ağabeyimdir. 14 yıldır beraber çalıştığım ağabeyimdir. Kesinlikle hiçbir şekilde bu sonucun yanlış anlaşılmalar yaratmasını istemiyorum Hepinize sonsuz teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

BAŞKAN SEÇİLEN MUAMMER AYDEMİR’İN YÖNETİM KURULU LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU:

 

Muammer Aydemir, Metin Tekcan, Faruk Sezer, Hikmet Keskinoğlu, Muzaffer Öztürk, İshak Aksüt, Tahsin Harmancı, Mehmet Uzunoğlu, Salih Yediyıldız, Murat Deniz, Aydın Ataseyyar, Salim Zengin, Faruk Ekici, Hasan Işıldak, Rafet Taşoğlu, Fehmi Çakır, İrfan Çubuk, Ali Kasap, Murat Kurnaz, Yaşar Aslan, Ethem Torun.

HABER-FOTO:EMİN İNAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.