ÇARPITMA HABER!

ÇARPITMA HABER!
Samsun'da yayımlanmakta olan yerel süreli gazetelerden bazılarının manşeti, "DOKTORA HEMŞİRE DAYAĞI" şeklindeydi. Hemşirenin doktoru hastanelik ettiği şeklindeki haberin Gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

DOKTOR DÖVÜLDÜ AMA...
Samsun'da yayın yapan yerel gazetelerden bazıları, Doktorun darp edilmesiyle ilgili haberde Gerçeği yansıtması gerekirken masabaşında haber çarpıtılarak "Hemşirenin doktoru döverek hastanelik ettiği" şeklinde objektif kriterlerin dışına çıkılarak bir haber yapılmış, Spotunda ise; Samsun'da aynı hastanede görevli hemşirenin saldırısına uğrayan doktor, kanlar içinde kalarak hastanelik oldu" cümlesi kurulmuştu. 

DOKTOR İLE HEMŞİRE NİŞANLI
Gazi Devlet Hastanesi'nde görevli Plastik Cerrah Opr. Dr. Şakir Orbay(50) ile aynı hastanede görevli Hemşire 35 yaşlarındaki C.Ç.'nin saldırısına uğradığı şeklindeki haberin ayrıntısı ve önemli bir kısmı atlanılarak verilmesi, haberciliğin objektif ilkelerinin çarpıtılması şeklinde yorumlanmış, Nişanlı olan Doktor ile Hemşirenin aile içi kavgasının, sanki doktorları artık hemşireler de dövüyor anlamının verilmesi basın ahlak kuralları dışında değerlendirildi. Onur Emirza

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.