Cansuyu oldu

Geçen hafta oynanan kötü futbol ve Hacettepe maçının ardından yaşanılan gerginlikler Bolu maçının önemini arttırmıştı. İlginçtir ; Boluspor son yıllarda istatistiksel olarak bize ters gelen bir takımdı, geçen sene her iki maçta da bizi farklı mağlup etmişti. Kadro kalitesi olarak kağıt üzerinde iyilerdi, sene başında hedeflerini süper lig olarak belirlemişlerdi. Ancak hesap etmedikleri şey Samsunspor'un 19 Mayıs Stadındaki boğucu oyunuydu. Doğrusunu söylemek gerekirse ; Samsunspor'un böyle net bir skorla kazanacağını ben de hesap etmemiştim. Bu maçta alacağımız olası kötü skor ve ardından gelen iki zorlu deplasmanın ligin ilk dilimlerinde bizi puan cetvelinde alt sıralara hapsedeceği korkusunu yaşıyordum. Ancak Samsunspor, hafta içi alınan Karabük galibiyetinin tesadüf olmadığını 3-0'lık net skorla cümle aleme gösterdi. Samsunspor geçen senede kağıt üzerinde ligin dişli ekiplerine iç sahada böyle mağlubiyetler yaşatmıştı. Ekibimiz ; iç sahada kontrollü oynadığı maçlarda skoru rahat bir şekilde elde edebiliyor, özellikle oyunun hucüm yönünde sıkıntı yaşamıyoruz. Ancak iç sahada bize kapanan takımlara karşı veya dış sahada baskı yediğimiz rakiplere karşı gereken oyunu sergileyemiyoruz. Bu sorunları çözdüğümüz zaman hem iç sahada seriye bağlarız, hemde deplasmanlar takımımız adına turistik gezi olmaktan çıkar, takımımız da sıralamanın üst cenahlarında yerini sağlama alır.
3-0'lık net bir skorun yakalandığı bir karşılaşmada kaleci Okan'ı överek başlamam garipsenebilir ancak Okan'ı tebrik etmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Uzun zamandır kalede devamlılık sağlayamayan takımımız sezon başında takımımıza gelirken Denizlispor'un 4.kalecisi diye burun kıvırdığımız Okan'la bu devamlılığı sağlayacak gibi. Kalede duruşu güven veren, şu ana kadar kişisel hatası ile kalesinde gol görmeyen ve özellikle defansın arkasına sarkıtılan bire bir pozisyonlarda oldukça başarılı olan Okan takımımıza ilaç gibi geldi. Can-Kenan ikilisi ile iki maçta da gol yemememiz iyi, ikili birbirlerine alıştıkça güvenleri de gelecektir. Serkan'ı da ayrı tebrik etmek ters ayakla bek oynamak bir oyuncu için en zor şeylerden birisi olsa gerek. Orta sahamızda Murat başlı başına bir fenomen artık. Her geçen gün hem futboluna hem de taraftarın gözündeki yerine birşeyler katıyor. Hakan Akman'ı da unutmamak lazım, perşembe günü ciddi sakatlık yaşamasına rağmen bu maçta oynamak istedi ve fedakarlığının karşılığını golle aldı. Son zamanlarda en çok eleştirdiğimiz isimlerden olan Turgut, kendisinden beklediğimiz performansı bu şekilde devam ettirdiği sürece taraftarla arasındaki buzları eritecektir. Turhan hocanın değişiklikleri de iyi gözüktü ; Sercan-Sefa-Hakan gibi yeterli süre alamayan ancak takımın kadro derinliğinde ihtiyacı olan isimlerin diri olması açısından faydalıydı.
Bu galibiyet takıma cansuyu oldu. Artık önümüzde iki deplasman var oralardan alacağımız puan veya puanlar takımın ufkunu genişletecektir. Her iki cephede de en iyi yerlere gelmemiz dileğiyle ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR