"Canlı Maymun Lokantası"na izleyiciden tam not

"Canlı Maymun Lokantası"na izleyiciden tam not
Kartal Sanat Tiyatrosu oyuncuları, Kartal Belediyesi’nin Ocak ayı etkinlikleri kapsamında, Güngör Dilmen’in yazdığı ve Nihat Nadi Ülger’in yönettiği “Canlı Maymun Lokantası adlı oyunu Kartal’da sahneledi.

Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşan oyunda Emir Erden, Aze Su Ülger, Aylin Özbek, Ali Haydar Çataltepe ve Burak Ergün rol aldı.

Oyunda, sokak satıcılığından petrol krallığına yükselmiş Mr. Johatsan ve genç karısı Miss. Johatsan, balayı için çıktıkları Dünya gezisinde Çin’e gelmişler, Hong Kong’da milyoner turistlere canlı maymun beyni yediren bir lokantaya gitmişlerdir. Bir masanın altına bağlı ve traş edilmiş, başı masanın ortasındaki delikten yukarı çıkmış, diri bir maymunun başı satırla uçurulacak ve beyin, orada zengin, genç Amerikalı çiftin gözleri önünde, kafatasından hemen çıkarılacaktır. Karı koca bu anın heyecanıyla doludurlar ki canlı maymun birden bire kaçar. Eşsiz bir yemekten olmuş Amerikalıların çok üzüldüklerini gören, 50 yaşlarında bir Çinli şair Wong; yoksul, kalabalık ailesine beş on kuruş bırakabilmek için maymunun yerine kendi beynini teklif eder. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.