CANİK’TEN KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ ETKİNLİĞİ

CANİK’TEN KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Canik Belediyesi 11 Ekim Dünya Kız Günü münasebetiyle Piazza Avm’de etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Kız çocuklarımızı ne kadar bilinçli ve donanımlı şekilde yetiştirirsek geleceğimiz o kadar aydınlık olur” dedi.

Canik Belediyesi, Piazza AVM ve Samsunspor ortaklığıyla 11 Ekim Dünya Kız Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Piazza AVM’de düzenlenen etkinliğe Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, Samsunspor yardımcı antrenörleri, Samsunsporlu futbolcular, Samsun Canik Belediye Spor kadın basketbol takımı ve alt yapı takımları katıldı.

MAÇ YAPTILAR

Etkinlikte Samsun Canik Belediye Spor Kadın Basketbol Takımı ile Samsunsporlu futbolcular futbol ve basketbol maçları yaptılar. Her iki maçı da kazan kadın basketbol takımı kadınların her alanda başarılı olabildiğini bir kez daha gösterdi. Kadın basketbol takımı futbolda 5-1, basketbol maçında da rakibi Samsunsporu 11-6 yendi.

HER KIZ ÇOCUĞU ANNE ADAYIDIR

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Genç,” Kız çocuklarını doğru yetiştiremeyen, onları ihmal eden toplumların gelecek iddiası yoktur. Toplumu yönlendiren, inşa eden kadındır. Her kız bir anne adayıdır, kadındır. Eğer kızlarımız bilinçli ve donanımlı olursa, yarın toplumda güçlü anneler olur. Güçlü anneler güçlü toplumları meydana getirir. Bu bilinçle geleceğe bakmalıyız” dedi.

ÇOCUKLARA DUYARLI BELEDİYEYİZ

Canik Belediyesi olarak çocuklara duyarlı bir kurum olduklarını belirten Başkan Genç,” Çocuklarımız bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Onları değerlerine bağlı, bilgili ve sağlıklı yetiştirmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Özellikle kız çocuklarımız için baktığımızda Samsun Canik Belediye Spor çatısı altında 300’ün üzerinde kızımız spor yapıyor. Kızlarımız burada sadece spor yapmıyor, değerlerine bağlı bir şekilde geleceğe hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

KIZ ÇOCUKLARI MUTLAKA OKUTULMALI

Topluma yön veren kişilerin kadınlar olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Eskiden özellikle yaygın olan kız çocuklarını okutmama hastalığı önemli ölçüde kırıldı. Ancak yine de özellikle köylerde böyle şeylerin olduğunu duyuyoruz ve açıkçası belediye olarak müdahele ediyoruz. Kız çocuğu mutlaka okumalı. Her çocuk okumalı ancak önceliğimiz kız çocukları olmalı. Çünkü dünyayı güzelleştirecek olan kızlarımız, kadınlarımız, annelerimizdir” dedi.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.