Canik’teki Roman Dönüşümü Örnek Oluyor

Canik’teki Roman Dönüşümü Örnek Oluyor
Canik Belediyesinin roman vatandaşların yaşadığı Yavuzselim ve İkiyüz Evler mahallesinde yaptığı dönüşümler Türkiye’ye örnek oluyor.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Roman Dernekler Federasyonu yöneticileri Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Usta,” Roman vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz projelerimizin örnek alınması bizleri mutlu ediyor” dedi.

 

Canik’in Çalışmaları Dikkat Çekiyor

Canik’te topyekün bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Usta,” İlçemizde Canik’te Başkanımız Osman Genç beyin önderliğinde toplumun tüm kesimlerini kapsayan projelerimizi hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Başkanımız Roman vatandaşlarımıza yönelik sosyo-kültürel alanda yapılan ve yapılacak olan çalışmaları plânlı, programlı bir şekilde sürekli takip ediyor. İlçemizde bulunan ve kültürel zenginlik olarak gördüğümüz roman kardeşlerimize kültür, eğitim, tesisleşme, spor alanları vb bir çok alanda projelere imza attık. Bu projelerimizle Roman mahallelerimizin sadece fiziki dönüşümünü sağlamadık, aynı zamanda insanlarımızın da hayata bakışını değiştirerek, sosyal dönüşümü de sağladık” dedi.

 

Canik’te Romanların Yüzü Gülüyor

Yavuzselim ve İkiyüz Evler mahallerinde roman vatandaşlar için projelerine devam ettiklerini söyleyen Başkan yardımcısı Usta ,” Roman kardeşlerimiz Canik için zenginliktir. Bizlerde bu zenginliği daha fazla ortaya çıkarmak için Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde bir çok projeler gerçekleştirdik. Yavuzselim Mahallemizde alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Güzel Evim Mutlu Geleceğim projemizle sıvasız, boyasız evler boyandı ve pırıl pırıl hale geldi.Mahallede bulunan park ve cami etrafı peyzaj düzenlemesi ile yaşanabilir hale getirildi. Ve en önemlisi de Yavuzselim mahallemizde dönüşümü tamamen sağlayacak alan içerisinde etüt merkezlerimiz, sıbyan okulu, müzik sınıfları, aile okulu gibi bölümlerin yer aldığı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezimiz çok yakında hizmete girecek. Yine Roman vatandaşlarımızın yaşadığı İkiyüz Evler mahallemizde de alt yapı, üst yapı, parkeleme çalışmalarımız tamamen bitmişti.İkiyüz Evler Şehit Cennet Yiğit Halı Saha ve Eğitim, Kültür merkezimiz vatandaşlarımızın hizmetinde. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarla Canik’te roman vatandaşlarımızın yüzü gülüyor “ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.