CANİK’TE ULUSLARARASI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ

CANİK’TE ULUSLARARASI PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KONGRESİ
Canik Belediyesi, yeni bir uluslararası kongreye ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyor

25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresine yerli ve yabancı bine yakın bilim insanı katılacak. Başkan Osman Genç, “Uluslararası kongre ve sempozyumlarda tecrübeli bir belediyeyiz. Böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yaparak bilim dünyasına katkı sağlayacak olmamızdan dolayı ayrıca mutluyuz” dedi.

Canik Belediyesi ve Türk PDR Derneği ortaklığıyla, Ondokuzmayıs Üniversitesi katkılarıyla 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Üç gün sürecek ve Türkiye ile dünyanın farklı yerlerinden PDR alanında uzman önemli akademisyenlerin buluşacağı kongrenin hazırlıkları tamamlandı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ana teması "Geçmişten Geleceğe Psikolojik Danışman Eğitimi" olan kongrenin önemine dikkat çekti.

870 AKADEMİSYEN KATILACAK

Canik Belediyesi olarak daha önce PDR alanında Uluslararası "PDR Hedefe Doğru İnsan" ile "Şehir ve İnsan" Sempozyumlarını düzenlediklerini belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak uluslararası sempozyum ve kongreler düzenleme noktasında oldukça tecrübeli bir belediyeyiz. Daha önce düzenlediğimiz ve PDR Hedefe Doğru İnsan sempozyumumuzun başarılı olması nedeniyle bu kongrenin de Canik Belediyesi ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı. İnşallah üç gün boyunca Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden bine yakın bilim insanını şehrimizde ağırlayacağız" dedi.

İNSANLIĞA KATKI

Uluslararası bir kongreye daha ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Başkan Genç, "İnşallah şehrimiz ve insanlık için önemli bir kongreyi gerçekleştireceğiz. Uzmanlar üç gün boyunca PDR alanındaki yeni açılımları konuşacak ve deneyimlerini paylaşacak. Bu manada kongrenin insanlığa önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Son derece büyük bir kongre olan bu organizasyonu şehrimizde yapılmasını sağlamaktan oldukça mutluyuz. Kongrenin başarılı bir şekilde olması için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

7 AYRI SALONDA 400 BİLDİRİ

Türkiye’nin en büyük bilim kongrelerinden olan 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi Canik Kültür Merkezinde üç gün boyunca 7 ayrı salonda gerçekleştirilecek oturumlarla devam edecek. Bu oturumlarda 870 akademisyen 400 bildiri ile katkı yapacak.Her salonda günde dört oturum gerçekleştirilecek ve oturumlar gün boyunca devam edecek.Kongre kapsamında "Okul Psikolojik Danışmanlığı", "Kariyer Psikolojik Danışmanlığı", "Aile Psikolojik Danışmanlığı", "Rehabilitasyon Psikolojik Danışmanlığı", "Bağımlılık Psikolojik Danışmanlığı", "Ruh Sağlığı Psikolojik Danışmanlığı" gibi uzmanlık alanları ile "Psikolojik Danışman Eğitiminde Akreditasyon" ile "Psikolojik Danışma Uygulaması ve Süpervizyonu" başlıkları alt temalar olarak belirlendi. Konferans, panel, çalıştay ve çeşitli tartışma platformları yoluyla ana tema ve alt temalar uzmanlar tarafından masaya yatırılacak. 6 panel ve 10 farklı konuda çalıştaylarla yoğun bir kongre süreci yaşanacak.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.