Canik’te hedef mutlu şehir

Canik’te hedef mutlu şehir
Canik Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına açtığı aile okulları, hanım konakları ve kurduğu Aile Birimi ile hem mutlu aileler hem de mutlu şehir hedefliyor.

Canik Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına açtığı aile okulları, hanım konakları ve kurduğu Aile Birimi ile hem mutlu aileler hem de mutlu şehir hedefliyor. Ailelere çağrıda bulunan Başkan Genç, özellikle kadınlardan kendileri için kurulan tesislerden faydalanmasını istedi.

 

İlçenin bir çok noktasına aile okulları ile hanım konakları açan, yeni hizmet binasında Aile Birimi kuran Canik Belediyesi, ailelere yönelik yaptığı çalışmalarla mutlu bir şehir hedefliyor. Bölgede aileye en çok yatırım yapan belediye olan Canik Belediyesi ayrıca çocuk ve gençlerin yanısıra kadınları da içine alan topyekün eğitim hamlesiyle de geleceğe yatırım yapıyor. Eğitimi sadece çocuk ve gençlerle sınırlı tutmadıklarını belirten Başkan Osman Genç, mutlu bir şehir için çalıştıklarını söyledi.

 

AİLELERE ÖZEL BİRİM VE OKULLAR

Canik Belediyesi olarak ilçede aile okulları oluşturduklarını ifade eden Başkan Genç, "Aile okullarımızda anne-babalarımıza eğitimler veriyoruz. Ayrıca evlenecek olan gençlerimizi evlilik öncesi eğitimlerle mutlu yuvalara hazırlıyoruz. Yine belediyemiz bünyesinde Aile Birimi kurduk. Çünkü aile yapımız bozulduğunda toplum bozulur. Toplum bozulursa ne kadar binalar, yollar yaparsanız yapın anlamı yoktur. Bu bilinçle yeni hizmet binamızda kurduğumuz Aile Birimimiz de bu bakımdan çok önemlidir" dedi.

 

TOPYEKÜN EĞİTİM HAMLESİ

Aileyi sadece anne-babalarla sınırlı tutmadıklarını belirten Başkan Genç, "Çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitim yuvaları yapıyoruz. Sıbyan mektepleri, Gençlik Merkezi, etüt merkezleri fikir üretebilen ve donanımlı bir kuşak yetiştiriyor. Bize göre iletişim ailede başlar ve bu nedenle en küçüğünden en büyüğüne kadar topyekün bir eğitim hamlemiz var. Amacımız dünya standartlarının üzerinde, yaşanabilir ve manevi değerlerin de ön plana çıktığı bir şehir oluşturmak" diye konuştu.

 

TESİSLERDEN FAYDALANIN

Ailelere seslenen Başkan Genç, "Çocuklarımızı internet ve televizyon bağımlılığından kurtarmalıyız. Teknoloji önemli fakat çocuklarımız bilgisayarı bir oyun aracı olarak görmemeli. Anne-babalar çocuklarını kültürel aktivitelere yönlendirmelidir. Canik Belediyesi olarak çocuklarımıza yönelik birçok tesisimiz var. Buralarda kurslar, etkinlikler, çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Sportif kurslar olsun, kültürel kurslar olsun yavrularımız bu kurslarda kendi becerilerini sergileyebilirler. Üç kadınımız belediyemiz tesisleriyle etkileşim halindedir, yine eğitim ve spor tesislerimizden 4 bine yakın yavrumuz yararlanıyor. Hem anne-babalar hem de çocuklarımız bu tesislerimizden yararlanmalıdır" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.