Canik'te Başbakanlı açılış

Canik'te Başbakanlı açılış
Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde hayata geçirilen “81 ilde 81 Anaokulu Projesi” kapsamında Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in hayırsever olarak annesi Ayşe Genç adına yaptırdığı anaokulunu hizmete açtı

. Başbakan Yıldırım'ın canlı yayınla katıldığı açılışta Başkan Genç, en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını söyledi.

 

Başkan Osman Genç tarafından Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım himayelerinde Türk Kızılayı İstanbul Şubesince hayata geçirilen "81 ilde 81 Anaokulu" Projesi kapsamında Kuzey Yıldızı Mahallesinde yapılan anaokulu, Başbakan Yıldırım tarafından açıldı. Başbakan Yıldırım, Erzincan'da düzenlenen "81 İl 81 Anaokulu Projesi Toplu Açılış Töreni" ile Başkan Genç'in rahmetli annesi adına hayırsever olarak yaptırdığı 4 derslikli  anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.

 

BAŞBAKAN CANLI YAYINLA KATILDI

Vali Osman Kaymak, Samsun Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Bekir Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ile Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel'in yanısıra Başkan Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı açılış törenine canlı yayınla bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin her alanda ilerlediğine dikkat çekti. Milletin AK Parti'ye olan desteğini hiç bir zaman karşılıksız bırakmadıklarını da söyleyen Yıldırım, konuşmasının ardından aralarında Başkan Genç'in annesi Ayşe Genç adına yaptırdığı anaokulunun da bulunduğu yatırımların açılış kurdelesini kesti.

 

İSTANBUL'DA SÖZ VERDİ

Açılış töreninde yaptığı konuşmada anaokulunun yapım hikayesini anlatan Başkan Genç, Mart ayında İstanbul Dolmabahçe'de Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın da katıldığı “81 İl 81 Anaokulu” projesinin tanıtım toplantısında söz verdikleri anaokulunu tamamlamanın onurunu yaşadığını söyledi. Genç, "Bir toplumu şekillendiren faktör eğitimdir. Okul, insanın yetiştirildiği yerdir. Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı yetişmiş insan gücüdür. Dolayısıyla güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. İşte bu nedenle eğitime en büyük yatırım yapan bir belediyenin başkanı olarak bu okulun yapımına kayıtsız şartsız evet dedik" dedi.

 

EĞİTİMİN PAYDAŞIYIZ

Eğitimin milli bir mesele olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Şunu unutmayalım ki, beldeyi ayakta tutacak olan insandır. Eğer iyi insanlar yetiştirirsek, beldemiz yani şehrimiz, geniş perspektifte ise ülkemiz ayakta kalır. Çünkü ahalinin vasfı, devletin vasfıdır. Onun için ecdadımız 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' demiştir. Dolayısıyla şehrimizin ve ülkemizin geleceğine yönelik yapılan en büyük iyilik eğitime yapılan yatırımlardır diye düşünüyorum. Yerel yönetimler olarak eğitimin önemli bir paydaşıyız. Ne kadar yol, kaldırım, bina yaparsanız yapın, eğitimde geriyseniz bunların hiç bir anlamı olmaz" diye konuştu.

 

 

 

EĞİTİME 200 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Eğitimin, bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumunda olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, "Bu nedenle Belediye olarak yaptığımız eğitim tesislerinin yanısıra, mevcut okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidererek yavrularımızın modern şartlarda geleceğe hazırlanmasını sağladık. Okullarımıza konferans salonları, kütüphaneler, öğretmen odaları yaptık, sıva ve boya işlerini gerçekleştirdik. Yine nöbetçi kulübeleri, güvenlik duvarları, çevre düzenlemeleri işleri gerçekleştirdik. Eğitime bugüne kadar arsa tahsisi, fiziki ve teknolojik yatırım olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde katkı sağladık. 2004 yılında 7 olan eğitim yuvası sayısını bugün 42’ye çıkardık" şeklinde konuştu.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM AÇTI

Yaptıkları yatırımlarla geleceği inşa ettiklerini dile getiren Başkan Genç, manevi değerleri önemseyen, bilgili, hayalleri geniş nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını da belirtti. Genç, 81 İle 81 Anaokulu projesini hayata geçiren Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'a da teşekkür etti. Törende konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak da, eğitime yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Genç'e teşekkür ederken, Ayşe Genç Anaokulu'nun Canik'e, Samsun'a ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, aralarında Başkan Genç'in de bulunduğu hayırseverlere teşekkür ederek, "81 İlde 81 Anaokulu" projesi kapsamında farklı illerde hayata geçirilen anaokullarının açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Vali Kaymak ve Başkan Genç ile beraberindekiler anaokulunu gezerek, öğrencilerle görüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.