CANİK’TE 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI ŞENLİĞİ

CANİK’TE 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI ŞENLİĞİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İş Birliği Protokolü" kapsamında gerçekleştirilen 4006 Bilim Fuarı Samsun’un Canik ilçesindeki Fatih İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından bu yıl 4. kez gerçekleştirildi. 

Fatih İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından bu yıl 4. kez gerçekleştirilen 4006 TÜBİTAK Bilim fuarının acılısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk Okul Müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla açılışının yapıldığı etkinlik katılımcılar tarafında büyük bir ilgi gördü. 

BURADA GÜZEL İŞLERİN YAPILDIĞINI GÖRÜYORUZ
4006 TÜBİTAK Bilim fuarının acılısında konuşma yapan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar,” İmam-hatip okullarımız yalnızca dini bir eğitim vermediği gibi aynı zamanda da Matematik, Fen ve Sosyal bilimler alanlarında da bilimsel çalışmaları yapıyorlar., Bilim fuarlarının ise bunun bir göstergesidir. Burada güzel işlerin yapıldığını görüyoruz. Burada emeği gecen başta Okul Mürdümüz olmak üzere öğretmelerimizi yanı sıra öğrencilerimizle birlikte velilerimizde ve katılımcılarımıza’ da teşekkür ediyorum” diye konuştu.    

ÖĞRENCİLERİMİZİN EN ÇOK İLGİ DUYDUĞU ETKİNLİK
Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilimler ve Teknoloji tasarım alanında 20 projenin sergilendiği fuarda bunlara ek olarak robotik çalışmalara ve matematik oyunlarına öğrencilerin yoğun bir ilgisi oldu. Patenti alınan misvak bitkisinin tablete dönüştürüldüğü makine ise en çok merak edilen projeler arasında olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Zekeriya Özkan “4 yıldır bilim fuarı düzenliyoruz. Okulumuzda gerçekleştirilen etkinlikler arasında öğrencilerimizin en çok ilgi duyduğu etkinliklerin ilk sıralarında Bilim Fuarları yer almaktadır. Bu durum çocuklarımız için omuzlarımızdaki sorumluluğu arttırmakla beraber işimizi daha büyük bir aşkla yapmamız için bize cesaret vermektedir” dedi.   
Köksal ÖNER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.