CANİKLİ ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN ŞİİR DİNLETİSİ

CANİKLİ ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN ŞİİR DİNLETİSİ
Canik Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu’na ait ek bina tamamlanarak 400 kişilik çok amaçlı salonun açılışı yapıldı.

 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Fatih İmam-Hatip Ortaokulu’nun açılan ilk imam-hatip ortaokulu olması sebebiyle Canik’te gözbebeği olduğunu ve bu gözbebeğini büyütmeye devam edeceklerini belirterek çok amaçlı salonun, mescitlerin, spor salonunun, yeni dersliklerin hayırlı olması temennisi ile açılış kartelasını kesti. 

ANNELER ÇOCUKLARINI YALNIZ BIRAKMADILAR 
Canik Belediyesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan ek bina sayesinde Fatih İmam-Hatip Ortaokulu ihtiyaç duyduğu 18 derslikle beraber 400 kişilik bir çok amaçlı salon, kız ve erkek öğrenci mescitleri, spor salonu gibi sosyal alanlara da kavuştu. Öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini sağlaması amacıyla tasarlanan çok amaçlı salonun ilk programında ise anneler çocuklarını yalnız bırakmayarak eğitime verdikleri önemi çocuklara ve izleyenlere göstermiş oldular. “Sen Ona Anne Diyeceksin” temalı şiir dinletisinde annelerin çocuklarına, çocukların annelerine okudukları şiirler ve performanslar, şiirlerin arasında öğrenciler tarafından seslendirilen şarkılar beğeni ile dinlendi. 

EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ OLAN ANNELERİMİZ
Okul Müdürü Zekeriya Özkan yaptığı konuşmada, “Birinci dönem öğrenci ve annelerinin Annemle Kitap Anlatıyoruz adlı sahne programını sergilediklerini ikinci dönem de dünyadaki en değerli varlıklarımız olan anneler için yine annelerle beraber bir program hazırlayıp çok amaçlı salonun açılış törenini böylesine anlamlı bir programla taçlandırmak istedik” dedi. 
       
DÜNYAYI VE GELECEĞİ İNŞA EDENLER ANNELERDİR
Programın sonunda ise Başkan Genç yaptığı konuşmada, “Açılış programının annelere itafen hazırlanmış olması çok anlamlı, dünyayı ve geleceği inşa edenler annelerdir. Kadını ihmal edenler geleceği de ihmal ederler. Annelerin eğitimin içinde yer alması çok önemlidir ve aile eğitimine katılan anneleri de, sahne alan anneleri de yürekten kutluyorum. Böyle bir şiir dinletisi dinlediğim için çok mutlu oldum. Annelerimiz şiirleri çok güzel seslendirdiler” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ARZU EDİLEN SOSYAL ALANLARA KAVUŞTU
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ise, “Ek bina inşaatının tamamlanmasıyla öğrenciler  arzu edilen sosyal alanlara kavuştu, Eğitim-öğretim yılı süresince inşaatın devam etmesine rağmen Fatih İmam-Hatip Ortaokulu TEOG sınavında da iyi bir başarı yakaladı.” dedi.  Programın sonunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar öğrenci ve velilere katılım belgelerini takdim etti. Ayrıca okulda verilen 7-11 Yaş Aile Eğitimi Kursunu tamamlayan velilere de sertifikaları verildi.  
Köksal ÖNER  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.