CANİK TERCİH EDİLEN MERKEZ

CANİK TERCİH EDİLEN MERKEZ
Canik tercih edilen merkez

Samsun Şehir Hastanesi'nin Canik'e yapılacak olmasının ilçenin tercih edilen bir merkez olduğunu gösterdiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un, tarihindeki en büyük kamu yatırımlarından birini kazanacağını kaydederek, yer problemini kısa zamanda çözen Bakan Ahmet Demircan'a teşekkür etti.

 

Samsun ve bölge illeri için önem arz eden Şehir Hastanesi'nin Canik'te yapılacak olmasını değerlendiren Başkan Osman Genç, Şehir Hastanesi'nin ilçelerine yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Canik'in hızlı büyüyen bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birisi olacak olan Şehir Hastanesi Samsun tarihindeki en büyük kamu yatırımlarından birisi olacak. Dolayısıyla Şehir Hastanesi, Samsun'umuza sağlık alanında çok büyük bir güç katacak" dedi.

 

CANİK SAĞLIKTA DA MARKA

Belediye olarak yaptıkları çalışmalarla her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli altyapılar oluşturduklarına dikkat çeken Başkan Genç, "Bizim görevimiz, şehir plancılığı açısından şehrin gerçek ihtiyaçlarını önceden tespit ederek şehri geleceğe hazırlamaktır. Bu konuda yaptığımız çalışmalar sonucunda Kızılay Bölge Kan Merkezi ile iki özel hastaneyi ilçemize kazandırdık. Şimdi ise Şehir Hastanesi'nin kurulacak olması, ilçemizi sağlık alanında da marka yapacaktır. Daha önce şehrin arka bahçesi konumundaki Canik artık gerek kamu gerekse özel sektör yatırımları açısından tercih edilen bir merkezdir" diye konuştu.

 

ŞEHRE ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK

Samsun Şehir Hastanesi ile ilgili uzun süredir yer probleminin yaşandığını da dile getiren Başkan Genç, “Şehir Hastanesi ile ilgili epey zamandır yer problemi vardı. Daha önceleri çözülemeyen yer problemi sayın Bakanımızın göreve gelmesiyle hemen çözüme kavuştu. Bu problemi kısa bir zamanda çözerek hızlı adım atan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Şehir Hastanesi’nin, sağlık kalitesinin yanısıra sosyal ve ekonomik anlamda da şehrimize önemli katkıları olacaktır. İnşallah önümüzdeki yıl temeli atılacak olan hastanemiz, kısa sürede şehrimize kazandırılacaktır” şeklinde konuştu.

 

BAKAN DEMİRCAN'A TEŞEKKÜR

Şehir Hastanesi'nin tamamlanmasıyla Samsun'da sağlık hizmetlerinde kalitenin artacağına ve sağlık turizminin gelişeceğine de işaret eden Başkan Genç, "Sayın Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi Şehir Hastanesi'nin temeli inşallah önümüzdeki yıl atılacaktır. Toplam 400 dönüm arazi üzerinde kurulacak bu önemli hastane şimdiden Samsun’umuza hayırlı olsun. Bu güzel eserin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen sayın Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan'a çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.