Canik ROMACTED'e seçildi

Canik ROMACTED'e seçildi
Canik Belediyesi, daha önce Roman vatandaşlara yönelik örnek projeler geliştirmesi ve Başkan Osman Genç'in En Roman Dostu Belediye Başkanı seçildi

Romanlara yönelik eğitim, kültür, sosyal ve istihdam alanlarında güçlendirilmesi amacıyla Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Avrupa Konseyi yürütülen projenin Türkiye Koordinatörü Elmas Arus ile TBB Proje ve Finansman Birimi Müdürü Cemal Baş, pilot belediye seçilen Canik Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Alican Usta'yı ziyaret etti. Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği (SAMROM) Başkanı Selim Gökçen'in de yer aldığı ziyarette proje ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

PİLOT BELEDİYE SEÇİLDİ

Canik Belediyesi olarak Romanlara yönelik örnek çalışmalar yaptıklarına işaret eden Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Roman vatandaşlarımız için eğitim, kültür-sanat, sosyal ve istihdam alanlarında yaptığımız çalışmalar sonucunda Belediye Başkanımız sayın Osman Genç, En Roman Dostu Belediye Başkanı seçildi. Şimdi ise tüm dünyada yürütülen ROMACTED projesinin içerisine dahil edilmek ve pilot belediye seçilmek bizleri onurlandırdı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her kesime olduğu gibi Roman kardeşlerimiz için de projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

7 ÜLKEDE UYGULANIYOR

Projenin yerel düzeyde Roman vatandaşların hem bireysel hem de toplumsal olarak güçlendirilmesini amaçladıklarını ifade eden ROMACTED Türkiye Koordinatörü Elmas Arus da, "Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan ve Türkiye'de uygulanacak projenin süresi 24 ay. Proje kapsamında çalıştaylar, ziyaretler düzenlenecek ve hazırlanan projeler kitapta toplanacak. Edirne Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Pendik Belediyesi, Şişli Belediyesi, Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin de yer aldığı uygulayıcı pilot belediyeler arasında Canik Belediyesi'nin olması başarımızı artıracaktır" diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ

Usta, şunları söyledi: “Roman kardeşlerimizin kendilerine özgü bir kültürleri var. Kültürel değerlerini kaybetmeden gelişimi sağlamak, eğitimde, istihdamda, sosyo-kültürel alanlarda daha ileriye götürmek öncelikli amaçlarımızdan. Bu kapsamda bugüne kadar 3 Avrupa Birliği Projesi hazırladık ve uyguladık. Roman dernekleri ve sivil toplum örgütleri ile sürekli işbirliği halindeyiz. En çok Roman vatandaşımızın yaşadığı ilçe olan Canik'te Roman dostu bir belediye olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.