CANİK OKUYOR!

CANİK OKUYOR!
Samsun’da 2018 yılında başlatılan "Samsun Okuma Vakti" Projesi toplumsal bir seferberliğe dönüşerek geniş kitlelere ulaştı.

Proje Canik İlçesinde de aynı heyecanla bir yıldır sürdürülüyor."Samsun Okuma Vakti" projesinin birinci yıldönümü ise ilçede tam bir okuma bayramına dönüştü.

İLÇEDE FARKINDALIK YARATILAR

Canik İlçedeki tüm okullar farklı yerlerde aynı anda okuma etkinliği düzenleyerek halkın ilgisini üzerlerine çektiler ve okuma farkındalığına katkıda bulundular. Etkinlik kapsamında öğrenciler, öğretmenler ve kamu personelleri Canik Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere, alışveriş merkezleri,  parklar, spor salonları,  camiler ve hastaneler gibi halka açık birçok yerde topluca okuma saati düzenlediler.

img_4534.jpg

KİTAP OKUMAYA ZAMAN AYIRALIM

Okumayı engelleyen tüm faktörleri ortadan kaldırarak, her gün en az bir saati okuma ve yenilenmeye ayırmanın amaçlandığı projede öğretmenlerin, okuma bilinci ve alışkanlığı oluşturmak için büyük bir özveri ile çalıştıklarını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar  "Başarının sırrı okumaktan geçer. İnsan bedeni için spor neyse, zihin için de okumak odur. Bizler ne kadar meşgul olduğumuzu düşünürsek düşünelim, eğer okumak için zaman ayırmazsak cahilliğe teslim oluruz. Biz Canik İlçemizde "Samsun Okuma Vakti" projesini topyekûn destekleyerek bu ilerleyişte güzel bir yol kat ettik" dedi..

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.