CANİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLKLERİN PEŞİNDE

CANİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLKLERİN PEŞİNDE
Türkiye’de ilk devlet destekli orman okulu olma özelliği taşıyan Canik Orman Okulları projesinde bir aşama daha kat edildi.

Canik Belediyesi katkılarıyla Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projede eğitici eğitimleri başladı. Samsun ilinden seçilen 30 öğretmenle 9 Kasım’da başlayan sekiz günlük eğitim dün tamamlandı. Eğitim süresince öğretmenlere 19 Mayıs Üniversitesinden; Prof Dr. Yüksel Ardalı, Dr. Elif Omca Çobanoğlu, Dr. Melda Genc, Dr. Çiğdem Karakaya Akçadağ, Dr. Aslı Özçelik, Arş. Gör. Aslı Sarışan Tungaç, Arş. Gör. Pınar Tağrıkulu, Arş. Gör. Ayça Gül, Doktorant Burcu Alkaya Durmus danışmanlık yaptı.

ÖĞRETMENLER EĞİTİMİN SONUNDA  MUTLU AYRILDI
Sıfır atık, çevre bilgisi, biyomimikri, oryantiring, ekolojik okuryazarlık, küresel iklim değişikliği, sportif tırmanış, outdoor etkinlikleri yazma gibi konularda eğitim alan öğretmenler eğitimin sonunda çok mutlu ayrıldı. Sekizinci günün sonunda öğretmenlere katılım sertifikaları Canik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bakiye Can Usta, Osman Sargut, Ümit Yaşar Gürsoy ve Hıfzullah Kocaman tarafından takdim edildi. Canik Orman Okullarında ilk etapta okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik olarak uygulanacak modüler eğitim ile doğa bilincinin geliştirilmesi, farkındalık oluşturulması, doğanın işleyişi ile ilgili temel bilgilerin yaparak, yaşayarak, keşfederek ve eğlenerek öğretilmesi amaçlanıyor.

canik-2-008.jpgcanik-3-005.jpgcanik-1-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.