CANİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA YOLUNDA

CANİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA YOLUNDA
Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olduğu Erasmus+ KA2) "RESCON" projesi; 5 ülke temsilcilerinin (Avusturya, İtalya, Belçika, İngiltere ve Türkiye) katıldığı ilk toplantısı 1-2 Ekim tarihlerinde Avusturya'nın İnnsburck şehrinde yapıldı.

Toplantıya Projenin Türkiye ortağı olarak yer alan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve Samsun Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ayhan Taşkın katıldı.

TÜRKİYE’DEKİ KURUMLAR ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ

Çocukların Psikolojik Sağlamlık ve Öz Güvenliğini Desteklemek için Yenilikçi Yöntemler Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği konulu Erasmus+KA2 kapsamında hibe alan "RESCON" projesi, Avusturya, İtalya, Belçika, İngiltere ve Türkiye’deki kurumlar arasındaki iş birliği sonucunda meydana gelmiş olup, erken yaşta okul terki ile ilgili ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve uygulanması amacını gütmektedir.

YENİLİKÇİ YÖNTEMLERİN GELİŞTİRİLMESİDİR

 24 ay boyunca devam edecek proje sürecindeki temel hedef okul öncesi öğretmenlerinin mesleki memnuniyet ve yeterliliklerinin artırılması için yenilikçi yöntemlerin geliştirilmesidir. Katılımcı öğretmenler okul ortamında öğrencilerinin etkin öğrenme ve eğitim sürecinde kalması için yenilikçi yöntemleri mesleki hayatlarında uygulamaya geçireceklerdir. Proje içeriği ve hedeflerinin proje ortakları tarafından iyice benimsenmesi ve ortaklar arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacını taşıyan başlangıç toplantısı 1-2 Ekim tarihleri arasında Avusturya’nın Innsbruck şehrinde gerçekleştirilmiştir.

PAYLAŞARAK DENEYİMLERİNİ AKTARDILAR.

Projenin Türkiye ortağı Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve Samsun Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ayhan Taşkın  Proje toplantısında Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün misyon ve işleyişinin yanı sıra, Canik ilçesinde erken yaşta okul terki ile ilgili yapılan iyi uygulamaları proje ortakları ile paylaşarak deneyimlerini aktardılar. Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar'ın sunum yaptığı toplantıda  diğer ülke temsilcileri de kendi ülkeleri ile ilgili  sunum yaparak deneyimlerini paylaşmışlardır. Toplantı sonunda proje koordinatörü Ovagem AGAİDYAN tüm katılımcılara sertifikalarını vererek teşekkür etti.

 

5 toplantı ve 1 Eğitimden oluşan Projenin bir sonraki toplantısı Ocak ayı içerisinde Belçika’da tüm proje ortaklarının iştiraki ile gerçekleştirilecektir

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.