CANİK HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN “HER KADIN BİR UMUT” PROJESİ

CANİK HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN “HER KADIN BİR UMUT” PROJESİ
Bu kapsamda Canik Halk Eğitimi Merkezi’nce KATEDER ve Canik Belediyesi işbirliği ile “Kadın ve Ailenin Statüsünü Güçlendirmek” için eğitim programı düzenlendi Eğitim sonucunda 30 kadına sertifikaları törenle verildi.

Törene onur konuğu olarak eğitimci ve birçok sivil toplumda görevi bulunan Hamide  Bilgili  KATEDER Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Hamdiye Katipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Hanife Erdin, katıldı.

img_3905.jpg

EĞİTİM HER ALANDA ÖNCÜLÜĞÜMÜZ

İlçede verilen eğimleri önemsediklerinin altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, “2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde” de özellikle; Erken çocuklular ve ergenlik dönemine ilişkin, ebeveynlere yönelik destek eğitim programları güncellenerek yaygınlaştıracağız. Konu ile ilgili bakanlık ve kurumlarla  iş birliği ve koordinasyon halindeyiz. Başta çocuk ve kadına yönelik olmak üzere şiddetle mücadele bağlamında farkındalık eğitimlerin düzenlenmesi, yanında çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik her türlü bağımlılıkla mücadeleye ilişkin farkındalık eğitimleri yaygınlaştırılması, Maddelerinin bulunması kadın eğitiminin, kadının bilinçlenmesi ve güçlendirilmesinin önemini bir kez daha vurgulamıştır”  diye konuştu. 

img_2621.jpg

‘YOĞUN BİR TEMPO İÇERİSİNDEYİZ

Kadının bilinç düzeyinin artması, güçlenmesi, bireysel hak ve menfaatlerine erişim sağlaması, aile ve toplumsal yapımızın güçlenmesi bakımından son derece hayati bir hedef oluşturulduğunu  vurgulayan Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zekeriya Özkan, “Kadın emeği, sadece aileyi var etmiyor, çocuklarını, eşini, kardeşlerini ya da ebeveynlerini yaşatmıyor, dünyanın dönüşüne de geleceğin oluşumuna da katkı sunuyor. Bu da gösteriyor ki kadın topluma açılan en büyük kapımızdır ”dedi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.