CANİK DÖNÜŞÜYOR

CANİK DÖNÜŞÜYOR
Canik Belediyesi tarafından son 13 yılda ilçede gerçekleştirilen değişim ve dönüşüm ilgi çekiyor

Canik'teki gelişim ulusal yazılı ve görsel basının da dikkatini çekiyor. Canik'teki dönüşümü yerinde gözlemlemek için ilçeye gelen ulusal basın temsilcileri, belediye tarafından yapılan yatırımlara hayran kaldı. Başkan Genç, "Marka projelerle şehrimizi geleceğe taşıyoruz" dedi.

 

Canik Belediyesi tarafından son 13 yılda ilçede gerçekleştirilen değişim ve dönüşüm, Türkiye'nin farklı illerine örnek olurken, ulusal yazılı ve görsel basının da dikkatini çekiyor. İstanbul'dan Canik'e gelen basın kuruluşlarının temsilcileri, Başkan Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte belediye tarafından hayata geçirilen projeleri yerinde görme imkanı bulurken, eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm gibi pek çok alanda yapılan yatırımlara hayran kaldı.

PROJELERİ GEZDİLER

Gezinin ilk günü Canik Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nde yapımı devam eden proje çalışmalarını inceleyen basın mensupları, daha sonra Karadeniz Bölgesi'nin en büyük eğitim kampüsü olan Mevlana, Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan tesisleri inceledi. Çocuklardan gençlere, kadınlardan yaşlılara kadar 7'den 77'ye herkese hitap eden kampüs içerisinde yapımı son aşamaya gelen Oyuncak Müzesi'ni de gezen gazeteciler, hayranlıklarını gizleyemedi.

 

'ŞEHRİN GELİŞİMİNE KATKI'

Canik Belediyesi tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde 383 dönüm alanda gerçekleştirilen ve Karadeniz'in en büyük dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı'nı da yerinde gören basın kuruluşlarının temsilcileri, daha sonra Altın Meşe Park ile yine bölgenin en büyük ve işlevsel kültür merkezi olan Canik Kültür Merkezi'ni gezdi. Burada basın mensupları ile sohbet eden Başkan Genç, hayata geçirdikleri marka projelerle sadece Canik'in değil, Samsun'un gelişimine katkıda bulunduklarını söyledi.

'SAMSUN'A VİZYON ÇİZİYORUZ'

Canik'te 13 yılda eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm, ticaret alanlarında uyguladıkları yatırımlarla büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiklerine işaret eden Başkan Genç, "Biz her şeyi devletten bekleyen bir anlayışa sahip değiliz. Biz bir yandan belediye olarak projeler üretirken, özel sektörün de önünü açarak değişimin nasıl olacağını Canik'te gösterdik. Şehrimizi geleceğe taşıyacak büyük, marka projeler hazırladık ve uyguladık. Diğer şehirlere de örnek olan projelerimizle Samsun'a bir vizyon çiziyoruz" dedi.

'SOSYAL DÖNÜŞÜM SAĞLIYORUZ'

En başta Kurumsal Dönüşümü sağladıklarını belirten Genç, "Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni kullanan 4 kurumdan biri olan Canik Belediyesi, aynı zamanda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ne sahiptir. Kültürel Dönüşüm kapsamında ise özellikle eğitime yönelik yatırımlarda sadece şehrimizde değil, Karadeniz'de birinciyiz. Kentsel Dönüşüme de büyük önem veriyoruz. Bölgenin en büyük dönüşümünü gerçekleştiren belediyeyiz. Ancak biz şehrin fiziksel dönüşümünün yanında yaptığımız eğitim, kültür, sanat, spor yatırımlarıyla sosyal dönüşümü de sağlıyoruz" diye konuştu.

'İNSAN, ÇEVRE, KALKINMA ODAKLI'

Şehirleri kalkındıracak olanların yerel yönetimler olduğuna da vurgu yapan Genç, "Biz belediye olarak her şeyi devletten bekleyen bir anlayışa sahip değiliz. Hükümetler devletin yapısını işletir, ahengini sağlar, ancak şehirleri ileriye götürecek, kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Artık Yeni Türkiye'de herkes koşmalıdır. Biz dönüşüm yolculuğunda 'insan', 'çevre' ve 'kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklanıyoruz. Şehircilik, bir milletin kültür ve medeniyet çıtasını göstermesi açısından en önemli kriterdir. Biz şehrimize bu kriter üzerinden geleceğe taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK İŞLER BAŞARILMIŞ'

Canik Belediyesi tarafından ilçede yapılan yatırımlara hayran kalan gazeteciler de, Canik'te bir ilçe belediyesi olarak büyük işler başarıldığına dikkat çekti. Basın kuruluşlarının temsilcileri, "Canik'te gerçekten çok büyük işler başarılmış. Bir ilçe belediyesinin bu denli büyük işlere imza atması gerçekten takdir edilmesi gereken bir şey. Burada Türkiye çapında büyük yatırımlara imza atılmış. Özellikle gençlere, kadınlara, ailelere yönelik yapılan yatırımlar bizi gerçekten etkiledi. Canik'te vizyon sahibi bir belediye başkanı ile karşılaşmak bizleri mutlu etti" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.