ORTADAN KALKMALI!

ORTADAN KALKMALI!
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Orta Karadeniz için sel baskın duyurusu yaptı. Acil kodlu duyuruda ani sel - su baskını - yıldırım riskine karşı tedbir alınması istendi.

Şiddetli ve ani yağışlardan kaynaklanan sel baskınlarının yoğun yaşandığı yer olan Samsun'un Canik ilçesinde Mekke Caddesi ve Ulus Caddesi için Canik Belediyesi kolları sıvadı. Daha önce yaşanan acı olayların yaşanmaması için temizlik yapıldı.

canik-bld-haber-saganak-yagis4.jpg

ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ OLUŞTURULDU
Araç trafiğine kapalı olan Mekke Caddesinde ve Ulus Caddesinde şiddetli yağan yağmurlar sonrasında sel baskınları yaşandığı biliniyor. Yaşanan sel baskınlarının ardından acil müdahale ekibi oluşturduklarını belirten Başkan Sandıkçı," Acil müdahale ekibimiz hazır kıta sahada ve kısa sürede müdahale ederek selin izlerini siliyorlar. Şimdi esas meselemiz sel felaketinin yaşanmasını önlemek. Bu kapsamda yağmurların kesilmesinin ardından Büyükşehir Belediyemiz ile kalıcı bir çözüm bulabilmek için ortak bir fizibilite çalışması gerçekleştiriyoruz. ‘dedi.

canik-bld-haber-saganak-yagis5.jpg

KANGREN OLMUŞ BİR SORUN
Her iki caddedeki bütün su ve kanalizasyon kanalları, mazgalları, rögarları temizlenecek. Sandıkçı bu soruna el attı. ''Alt yapı ve drenaj sorununu hallederek sel baskını yaşanmasını engelleyeceğiz. Özellikle bu bölgedeki sorun uzun yıllardır kangren haline gelmiş. Esnafımızın içi rahat olsun. Kangren olmuş bu sorun gündemimizde ve en kısa sürede bu sorunu çözme noktasında gereken çalışmaları yapacağız.  Vatandaşlarımızdan da bu vesile ile meteorolojinin uyarılarını dikkate almalarını istiyoruz. "dedi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.