Canik Başarı ‘da Yaratıcı Yazarlık

Canik Başarı ‘da Yaratıcı Yazarlık
Canik Başarı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu 'Yaratıcı Yazarlık Sertifika Programı' kapsamında...

1980 sonrası Türk şiirinin önemli isimlerinden Haydar Ergülen yazarlık eğitimi alan katılımcılarla bir araya geldi.

Öğrencilerin Haydar Ergülen’den yazarlık hakkında önemli bilgiler aldığı eğitim programında; yaratıcı çalışmaların, yaratıcılık fikrinin insanı her zaman yükselten ve yükselmesini amaçlayan düşüncelerden sadece bir tanesi olduğunu söyleyen Ergülen, “ Çağımızın da yaratıcılık çağı olduğunu, bu noktadan baktığımızda yemek yaparken de, geziye çıkarken de yaratıcılığın gerekli olduğunu düşünüyorum. Yaratıcı yazarlık bana göre her eve lazım diye Türkçede tam olarak bu şekilde ifade ettiğimiz bir disiplin fakat sadece yazar olmak isteyen insanlar için değil aynı zamanda kendini ifade etmek, derdini anlatmak isteyen, dilini doğru kullanmayı düşünen herkes için geçerli bir disiplindir.  Ben, yaratıcı yazarlık eğitimin yaygınlaşmasını, üniversitelerde bir bölüm olarak açılmasını ve hatta liselerden başlatılmasını öneriyorum. Canik Başarı Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezinde bu çalışmayı başlatmış olması çok güzel bir girişim. Bu sayede insanların birbirlerini daha iyi anlayabileceklerini, kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini, toplumsal iletişimin zenginleşebileceğini daha barışçıl bir ortam olacağını düşünüyor Canik Başarı Üniversitesine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum”. diye konuştu.

 

Canik Başarı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin organize ettiği 'Yaratıcı Yazarlık Eğitimi' eğitim programının yoğun ilgiden dolayı ilerleyen günlerde ikincisini düzenleyecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.