ÇANAKKALE PROGRAMI DÜZENLENDİ

ÇANAKKALE PROGRAMI DÜZENLENDİ
19 Mayıs Gençlik Merkezi ve 19 Mayıs Belediyesi tarafından tarihçi yazar Ahmet Anapalı katılımıyla Belediye Düğün Salonunda Çanakkale programı düzenlendi.

Programa 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen,19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayları Mimar İbrahim Türkoğlu, Yaşar Ergün, AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Av. İrfan Kalaycı,19 Mayıs Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Serkan Eroğlu, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri çok sayıda vatandaş katıldı. 


"KAHRAMAN MEHMETÇİĞİN HİKAYESİDİR ÇANAKKALE"
Çanakkale Savaşı, dünya savaş tarihinin, güçlerin eşitsizliği anlamında örnek gösterilebilecek özelliklere sahip bir savaştır, diyen Gazeteci Tarihçi Yazar, Ahmet Anapalı;" Çikolata, jambon, bisküvi, taze et yiyen, sıcak kakao veya çay içen askere karşılık, eğer şekersiz üzüm hoşafını bulabilirse öğün yapabilecek kahraman Mehmetçiğin hikâyesidir Çanakkale. Kapitalist sömürgeci kan emici vampir Avrupa, dünyanın sömürülememiş tek ülkesi olan Osmanlı’ya 3 Kasım 1914’te Çanakkale Boğazı’ndan saldırdı. Bu saldırıda Avrupa kadar bizim içerideki “beyinsiz” tayfasının da etkisi çok büyüktür.1915’te genç olanlara bu vatan için “ölmek” vazifesi düşerken, günümüzde 2015’te genç olanlara ise “Çanakkale şuuru ile şuurlanmak ve hayatını o şekilde biçimlendirmek” vazifesi düşüyor. 18 Mart 1915‘de Boğaz’dan defolup giden “Dev Düşman Armadalarının” ardından, “Gittiler, geçemediler, geçemeyecekler, Cevat Paşaları tanımak ve hakkıyla anlamak lazım, Evet, takriben 15 ay süren ama sadece bir gün hatırlanan Çanakkale’den gerçekten gittiler, geçemediler ve asla geçemeyecekler " dedi.

"İNANDIK VE İMAN ETTİK"
Sözlerine devam eden Anapalı: "Çünkü bu necip millet, başı her sıkıştığında Kerevizdere Savunması ’nda düşman birlikleri iç bölgelere doğru hızla ilerlerken göğsündeki Kur’an-ı Kerim’i gökyüzüne kaldırıp, “Yetiş ya Muhammed kitabın gidiyor” diye haykıran Binbaşı Lütfi Bey’in haykırdığı gibi haykırır ve o Allah’ın Habibi, Resulü yardıma gelir. Hep geldi, hep geliyor ve inşallah hep gelecek. İnandık ve iman ettik elhamdülillah” şeklinde konuştu. Program Çanakkale adlı tiyatro gösterisi Bafra Musiki Cemiyetinin konserinin ardından son buldu. Davetlilere çıkışta Çanakkale kumanyası, Osmanlı şerbeti ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.