"Çanakkale Dünya Tarihini Değiştirmiştir"

"Çanakkale Dünya Tarihini Değiştirmiştir"
Çanakkale Zaferi'nin Türk Milleti'nin olduğu bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve tüm insanlık için de bir sembol ve umut tablosu olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan Tok...

 " Bu zaferin, tarihimiz için bir başka önemi de, meşalesi Samsun'dan kıvılcımlanan ve tüm Türkiye'ye yayılarak İstiklal Mücadelemizin yapılabilmesine ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşuna öncülük etmesidir."dedi.

 

"DÜNYA TARİHİ'Nİ ŞEKİLLENDİRMİŞTİR"

Belediye olarak çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle Çanakkale'yi andıklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, " Çanakkale Zaferi, milletimizin en parlak ve en büyük kahramanlıklarından biri olarak tarihte müstesna bir yere sahiptir. Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerimiz,‘Çanakkale Geçilmez’ nidasıyla tarihin akışını değiştirmiş, tarihe yeni bir yön tayin etmiştir. Milletimiz, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir. " diye konuştu.

 

"BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜDÜR"

Çanakkale Zaferi'nin Türk Milleti'nin olduğu bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve tüm insanlık için de bir sembol ve umut tablosu olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan Tok konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

 " Bu zaferin, tarihimiz için bir başka önemi de, meşalesi Samsun'dan kıvılcımlanan ve tüm Türkiye'ye yayılarak İstiklal Mücadelemizin yapılabilmesine ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşuna öncülük etmesidir. Bundan 100 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, günümüzde de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek ve payidar kılmak için çarpıyor. Hiçbir şüphemiz yok ki, milletimiz Çanakkale’den aldığı ilhamla, şehitlerimizin mirasına sahip çıkacak. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor;  Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, 18 Mart Şehitler Günü’nde rahmet ve şükranla anıyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.