Çanakkale Boğaz Köprüsü, arazi fiyatlarını 3 kat arttırdı

Çanakkale Boğaz Köprüsü, arazi fiyatlarını 3 kat arttırdı
Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün güzergahının netleşmesinden sonra Gelibolu ve Lapseki’de arazi fiyatları 3 kat arttı.

Köprü ve kapsamında yapılacak olan Kınalı- Tekirdağ- Çanakkale- Savaştepe Otoyolu Projesi’nin açıklanması ile arsalar liradan değil dolardan satışa sunuldu.

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Gelibolu ve Lapseki’de arsa alım satımının arttığına işaret etti. Erilkun, şu an Gelibolu’da arazilerin metrekaresinin 250 lira ile bin lira, Lapseki’de ise 150 lira ile 750 lira olduğunu bildirdi. Köprünün, Gelibolu ve Lapseki’nin köylerini de etkileyeceği öngörüsü ile arazi maliklerinin arsalarını satmadığını vurgulayan Erilkun, şöyle devam etti: 


“Lapseki – Yeniceköy’de 224 dönüm bir arazinin satışını üstlenen bir bayiimiz köprüden evvel buraya 600 bin lira talep eden arazi malikinin bu rakamı köprüden sonra 600 dolara çıkarttığına tanık oldu. Şu anda Çanakkale’de en revaçta olan emlaklar büyük metrekareli araziler. Yatırımcılar konut yerine arazi almayı tercih ediyor. Gelibolu ve Lapseki’de şuan bir arazinin bir hafta içinde 2 kere el değiştirdiğine tanık olsak da bu hareketlenmenin devam edeceği kanısındayız.”

Gelibolu, Lâpseki, Çan, ve Yenice’de konut fiyatlarına da değinen Erilkun, şunları ifade etti:

“100 metrekare yeni bir konutun Gelibolu’da ortalama satış değeri 120 bin lira ile 130 bin lira, Lapseki’de 140 bin lira – 160 bin lira, Çan’da 100 bin lira-110 bin lira, Yenice’de ise 80 bin lira – 100 bin lira civarında seyrediyor. Buralarda yeni bir konutun kiralık değeri ise 300 ile 500 lira hattında. İkinci el bir konutun ortalama satışı da 60 bin ila 100 bin lira hattında.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.