Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

ÇANAKKALE-Aldatılan Müslümanlar

1-005.png

Çanakkale kahramanlarından Gazi Mülazım Ahmet Halit Üngör'ün İngiliz ve Fransızların Çanakkale'de kandırarak cepheye sürdükleri Müslüman askerlere ait hatırattır. Bu hatırat Mülazım Ahmet Halit Üngör'ün oğlu Etem Rûhi Üngör tarafından verilmiştir.

Gün 15 Nisan 1915  Yer, Çanakkale Kumkale'de Fransız larca Karaya çıkartılan Müstemleke askerlerininde içinde olduğu birliklerin,  24 saat süren savaşına aittir. "Çanakkale'de çarpışıyorduk. Siperlerde bulunduğumuz sıralarda düşman tarafından bir askerin sıçrayarak bize doğru yaklaşmakta olduğunu gördük. Korkusuz bir delikanlıydı bu. Bizim erattan onu görenler arka arkaya ateş ediyor, fakat bu askerin bize yaklaşmasına engel olamıyorlardı. Düşmanımız, anlaşılan bize sokularak el bombası atacaktı. Hemen silahımı doğrultarak nişan aldım ve ateş ettim. Vurularak yere düştü ve bir müddet çırpındıktan sonra hareketsiz kaldı. Sürünerek yanına gittigimde ölmüş olduğunu gördüm. Fransız üniformalı, zenci bir askerdi bu. Üzerini yokladım, iç cebinde bir şişlik vardı. Elimi üniformasından içeri sokarak onu aldığımda, donakaldım. O değil de sanki  ben vurulmuştum. Elimde tuttuğum şey, sözde düşmanım olan o zencinin kanlarıyla ıslanmış bir KUR'AN-I KERİM'di.

Çanakkale de bir taraftan  İngilizlerin işgal ettikleri ülkelerden Osmanlıya karşı "Türkler Müslümanlıktan çıktı-Gavur oldu" propagandası ile saflarına dahil ettikleri Müstemleke askerlerini, Müslümanı, Müslümana a karşı kırdırtırken. Aynı İngilizler 2.Eylül.1898 de Süveyş Kanalının açılma tarihinde Sudan'da Umm Durman savaşında 25.800 asker, 44 top. 20 Maxim makineli tüfege sahip İngiliz General Kıtchener'in İngiliz-Mısır kuvveti 10 Gambot'un ek olarak sağladığı 36 top,24 Maxim Makinalı tüfeği desteğiyle 60.000 kişilik "Derviş" ordusunu yenerken Makineli tüfek üstünlüğünden, İngiliz ordusu 43 ölü,428 yaralıya karşı, Müslüman Derviş ordusu, 9.700 ölü. 16.000 yaralı ve 5.000 kişi esir olmuştu. Bu savaşa Gazeteci teğmen olarak katılan genç Winston CHURCİLL, savaşın sonunda gönderdiği telgrafta "MEDENİYET SİLAHLARI KARŞISINDA 60 BİN VAHŞİ YOK OLDU" haberini veriyordu.

Amerika da Fare kapanı imalatçısı olan Yahudi  Hıram Maxim'in icadı olan MAKİNELİ TÜFEK, ilk defa 2 eylül 1898 deki Umm Durman savaşında kullanıldı.

18.Mart .1915 Çanakkale HEZİMETİNE  rağmen, 8. Şubat 1919 da tek kurşun atmadan BOGAZLARDAN geçerek İstanbul'u işgal  eden,  Fransız Komutan Generel Franchet d'Esperay, Fatih Sultan Mehmed'i taklit ederek, Beyaz bir at üzerinde İstanbul'da yaptığı zafer yürüyüşünden 17 ay sonra, başka bir Fransız Generali Henri Gouraud, Suriyelileri yenerek. 23 Temmuz 1920 de Maylasun savaşından sonra Şam'a girmiş ve atını doğruca İslâm'ın en büyük savaşçılarından 1187 deki Küdüs Fatihi Selahaddin Eyyübi'nin türbesi önüne gelerek şöyle haykırmıştı. "İŞTE YİNE DÖNDÜK SELAHADDİN! ŞU ANDA BENİM BURADA BULUNUŞUM, HAÇ'IN HİLAL ÜZERİNDEKİ ZAFERİNİN BİR KUTSANIŞIDIR" (Bu General 1915 Gelibolu daki savaşlarda bulunmuş ve bir kolunu orada kaybetmiştir. )

Tarihin bize gösterdikleri, Haç ve Hilal savaşlarının dün olduğu gibi, bugün de değişik içimlerde devam ettiğini göstermektedir. Açık ve net olan ALLAH (C.C.) nin emirlerine, İslam'ın tek bir millet olma mecburiyetine rağmen, Irkçılığı ön plana alarak ayrımcılık yapanların mesuliyet altında olduklarıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR