CAN KAZIM KURUCA’YA VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

CAN KAZIM KURUCA’YA VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ
Saklı Cennet Ayvacık da 3,5 yıldır hizmet eden ve ardından Adıyaman’ın Gerger ilçesine atanan İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca için Legend Otelde veda yemeği düzenlendi.

Yoğun katılımın yaşandığı yemeğe  Belediye Başkanımız Mustafa Belur başta olmak üzere İlçe Jandarma Komutanı  Burak Bora Yazgan ve eşi, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Şaffak, Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Müftüsü Hadi Keskin,Belediye Başkan Yardımcımız Refahittin Şencan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ali Yiğit, Yılmaz Ersoy  ile Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Muhtarları ile esnaflar, İlçe Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Ayvacık Belediyemiz  Fen İşleri Müdürü Vedat Yazıcı ile Belediyemiz Personelleri, İlçe Kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Veda yemeği sonrasıAyvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Salıpazarı Belediye Başkanı  Halil Akgül, Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay, Salıpazarı Milli Eğitim Müdürü, Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı,İlçe Muhtarlar Derneği Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları birer konuşma yaparak İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca’ya İlçeye vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Plaket takdim ettiler.

Salıpazarı Belediye Başkanı  Halil Akgül Ayvacık İlçesi  ile Salıpazarı İlçesinin kardeş ilçe olduğunu belirterek vekaletliği sırasında kendi ilçesine hizmet eder gibi büyük emeklerle Salıpazarı ilçesinde verdiği hizmetlerden dolayı Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca’ya teşekkür ederek plaket takdim etti.

Daha sonra söz alan Ayvacık Belediye Başkanımız Mustafa Belur “ Öncelikle bu muhteşem aile fotoğrafının oluşmasına vesile olan ve bu anı bizlerle paylaşan her birinize sonsuz teşekkür ediyorum hepiniz hoş geldiniz. Sayın Kaymakamımızı hüzünlü bir şekilde uğurluyoruz. Fakat kendisinin de dediği gibi bu bir veda değil sadece virgüldür. Bizlerin görevleri yada siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir ama bu akşamki ortak paydamız İlçemize güzel hizmetleri olan Kıymetli Kaymakamımızdır. İlçemize vermiş olduğu hizmet  ilebu ilçenin imajını, algısını ve isminiidari anlamda bir orkestra şefi gibi tüm ilçedeki kurumlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımızı muazzam bir şekilde koordine ederek daha yukarılara çıkarma noktasındaki emekleri takdire şayandır. 3,5 yıldır devam eden görev süresi içerisinde ilçemize kazandırdığı farklı vizyon ve kimlikle ilçemizin turizm, çevre ve sosyo kültürel gelişmesinde değerli kaymakamımızın rolü oldukça büyüktür. İlçemiz adına yapılan her projede gerek Milli Eğitimle ilgili projelerimizde olsun gerek sportif yatırımlarımızda olsun gerekse Belediyemizin mütevazi projelerinde olsun kalben ve ruhen rol alarak kaymakamlık adına bu projelere ne gibi katkılarımız olabilir noktasında bizlerin hep yanında olup projelerimize destek sağlamıştır.

Bizler Belediye ve Kaymakamlıklar tüm halk kurumları olarak memleketimizde en güzel şekilde görevimizi yerine getirmek adına çalışmalarımızı ve stratejik planlarımızı yaparken, geleceği ve özellikle memleketimizin huzurunu düşünüyoruz. Sn. Kaymakamımızla Birlikte görev yaptığımız süre içinde tam bir uyum içinde çalıştık. 15 Temmuz Darbe kalkışması gibi zor zamanlar geçirdik. O zor zamanlarımızda İlçemizin mülki amiri değerli kaymakamımız gece gündüz hiç uyumayarak halkı ile beraber el ele kol kola vatan nöbeti tuttu. Meydanlardan hiç gitmedi. İlçe halkımızın her konuda yanında destek oldu.

Aramızdan bir yıldız kayacak. Sn. Kaymakamımız fiili olarak bizimle olmayacak belki ama kalpleri ve gönülleri hep Ayvacık için atacak.
Samsun’lu olan ve iki güzel evladını bu güzel ilçede dünyaya getiren Sn. Kaymakamımız ve değerli eşleri Eda Hanım inanıyorumki bizleri ve Saklı Cenneti asla unutmayacak.  Eda Kuruca Hanımefendinin Belediyemizin işletmesine verdiği Keyf-i Seyyah Evi ismi kendisinden bize bir hatıra olarak kalacak ve yaşayacak.
Hizmet için görev süreleri içerisinde İlçemize  her türlü desteği sağlayan Sn. Kaymakamımıza her zaman kapımız ve gönlümüz açıktır. Biz Ayvacıklılar olarak büyüğünden küçüğüne, esnafından, muhtarına herkesin hakkı helaldir.  İlçemize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine ve ailesine şahsım ve ilçe sakinlerim adına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki görevinde başarılar dilerim. ”dedi. Konuşmasının ardından İlçemizin resminin olduğu tablo hediye ederek Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca’ya hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Ayvacık İlçe Kaymakamı  Can Kazım Kuruca teşekkürleri ve hediyeleri kabul etmesinin ardından söz alarak görev yaptığı 3,5 yıl içerisinde Ayvacık’ın kendisi için ne önem arz ettiğine değinerek Kıymetli Ayvacıklı geniş ailem diyerek “  Sizlere geniş ailem diyorum çünkü bu akşam burada asla unutmayacağım mesai arkadaşlarım ve dostlarım var. 3,5 yıl önce Saklı cennet ünvanını sonuna kadar hak eden güzel bir ilçede göreve başladım. Yalnız sizlere küçük bir sitemim var. saklı cennet ismi buraya çok yakışıyor ama biraz fazla saklamışsınız artık dünyaya açma vakti gelmiş. Dünyanın dört köşesinden gelecek insanlar burayı mutlaka keşfetmeli buranın güzelliğini hissetmeli ve sizlerle beraber yaşamalı. Saklı Kısmını kaldırıp cennet özelliğini dünyaya tattırmalıyız. Bu güne kadar  olduğu gibi bundan sonrada benim yerime gelecek meslektaşlarımın Belediye Başkanımız ile beraber, sizlerle beraber  güzel çalışmalarla Ayvacık’ımızın gerçekten hak ettiği, dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu göstererek dünya tarafından tescillenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bir memleketin doğasının, yeşilinin, suyunun  güzel olması, çevresinin, havasının güzel olması tabiki önemli ama o yerde mutlu olmak, huzurlu olmak istiyorsanız daha önemli ve  değerli olan orda yaşayan insanlar oluyor. Hani hep diyorlar ya Allah hep güzel insanlarla karşılaştırsın  diye bizler çok şanslıydık  böyle bir cennet bahçesinde çok güzel insanlarla tanıştık. Açıkçası  Türkiye de böyle bir ilçe daha var mı bilmiyorum.

Bu güzel ilçede geçirdiğim süre zarfında gerek Belediye Başkanımızla gerek muhtarlarımızla gerek sivil toplum kuruluşlarımızla güzel işlere büyük projelere imza attık, umarız ilçemize bir katkımız olmuştur. Bu akşam buraya gelen gelemeyen iyi dileklerini ileten bütün Ayvacıklı kardeşlerimi, dostlarımı canı gönülden hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.