ÇAMUR AT İZİ KALSIN...

Bir haber sitesinin, ara sıra Samsun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Aydın hakkında haksız değerlendirmeler yaptığını sosyal medyadan görmektyiz. Hocanın "Dinlerarası Diyalog" isimli kitabına atıfta bulunularak, zorlama yorumlarla, geçmişte  hain terör örgütüne selâm çaktığı izlenimi sunulmaktadır.

Sayın Rektörümüzü üniversite yıllarından, öğrenciliğinden beri tanıyorum. Hiçbir zaman sözü edilen örgütle uzaktan, yakından ilişkisine şahit olmadık. Sadece, hain terör örgütlerine değil, bu gün meşru kabul edilen cemaat yapılarına karşı da hep mesafeli olmuştur.

Mahmut Aydın hocayı OMÜ öğrenci ve akademisyenleri de yakından tanırlar. Dört yıl enstitü müdürlüğü, 2 yıl rektör yardımcılığı yaptığı OMÜ mansupları hocanın cemaatlere mesafeli, hain terör örgütüne de karşı olduğunu bilirler.

Hocanın Samsun Üniversitesine rektör olarak atanmasına en büyük referans geçmişteki duruş ve görüşündeki müktesebatıdır. Böylesi bir dönemde, rektörlük gibi çok hassas ve bir o kadar da önemli makama atanırken devlet en ince ayrıntıya kadar araştırmasını yapmıştır.

Bir hizmetli atanırken bile aylarca araştırma yapan resmi kurumlar, devletin üst organları için her halde çok daha hassas davranmaktadırlar. İstihbarat örgütleri, istenmesi halinde vatandaşlar hakkında en küçük ayrıntıya ulaşırken, rektörlük için yapalacak atamada ismi sorulan akademisyenler hakkında, özellikle örgüt bağlantıları konusunda çok fazla inceleme yaparlar.

Hayatım boyunca feto örgütünün ibadet, ticaret ve ihanet grubunun hiçbir çalışmasına iştirak etmedim. Samsunda, dernekleri nerdedir, nasıl çalışırlar, ne yaparlar bilmedim. Yemeklerine, programlarına hiç katılmadım. Gazete ve dergilerini çay ocaklarında otururken bile okumadım. Köşe yazılarımda ilk defa bu örgüt için "Çete" kavramını 2000'li yıllarda ben kullandım. Bunun için de tepkiler ve tehditler aldım.

"Alnı secdeliler bir gün alnı secdesizleri aratır" başlıklı, örgütün elemanlarının devlet kadrolarına atandığı 2005 yılında, yazdığım köşe yazısı nedeniyle hakaretlere uğradım. 2008-2009'lü yıllarda televizyon programlarında "Dinlerarası Diyalog olamaz. Tek din vardır, o da İslamdır" muhtevalı  konuşmalar ve bu konu başlığı ile programlar yaptım.

Bu yaklaşıma ve bakış açısına sahip olan ben; "Dinlerarası Diyalog Olamaz" başlığını konuştuğumuz programlara konuk olarak, o günlerde Yrd. Doçent ve Doçent olan, bugünün Samsun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın hocamı davet ettim.

Mahmut Aydın hocaya hiçbir zaman feto yakıştırması yapışmaz, yapışamaz. Belki, hocanın en net durduğu çizgilerden birisi budur. Kendisini tanıyan biri olarak bundan eminim ve kendisine bu konuda kefilim. Hakkına, söz konusu terör örgütü iması yapanların yanlış bilgilere sahip olduğunu ve atıfta bulundukları kitabın muhtevasına sahip olmadıklarını sanıyorum.

Hoca hakkında, "Çamur at izi kalsın" diye  bir hesap yapıldığını da düşünmüyorum. Zira, hocanın küçük ve ucuz hesaplar peşinde koşmadığını, gereksiz olarak kimsenin aleyhinde  olmadığını, makamını ve ünvanını rekabet unsuru gibi görmediğini biliyorum. Bilgi eksikliği, hesabı olanların zorlama yorumları, yazar arkadaşlarımıza yansıtılmış olabilir. Hocayı tanıyanlar ve kendisiyle bir arada, bir süre de olsa bulunanlar; hocanın tavrı, kimliği ve kişiliği hakkında bir kanaate sahip olurlar. Hoca hakkında duyumları olanlara, kendisiyle görüşülmesini tavsiye ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR