Camiye molotoflu saldırı

Camiye molotoflu saldırı
Almanya'nın Köln kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Porz Mevlana Camisi'ne molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

13 Kasım Cuma günü saat 01.45 sularında gerçekleştirilen saldırıda caminin cam olan dış kapısından biri kırıldı. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa ve Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek, camiyi ziyaret ederek saldırı hakkında bilgi aldılar.


“DÖRT MOLOTOF ATILDI”


Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Güvenlik kamerası kayıtlarında tam belli değil ama iki ya da üç kişi tarafından molotof atılıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Almanlara ve diğer cemaatlere bu kadar açık olan, kermesleriyle, açık kapı günleriyle şeffaf olan bir cemaate yapılması anlaşılır bir şey değil. Amacımız bir an önce faillerin örnek olacak şekilde yakalanması ve daha vahim, bizleri daha üzücü olaylara sebebiyet verilmemesi. Cami derneği başkanının söylediğine göre 4 tane molotof kokteyli atılmış. Bir tanesi çöp tarafında yangın çıkartmak için, diğer üç tanesi de kapı ve camlara doğru atılıyor. Fakat camlar güvenlikli camlar olduğu için herhangi bir şey olmuyor. Çöpe atılan da yanmadan çok kısa sürede sönüyor. Olay olduktan sonra 2-3 dakika içinde polis olay yerine intikal ediyor. Uzun süre delil toplaması yapıyorlar. Umarım sonuç çıkar.” DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.