"Camilerin Gölgesinde Nesiller Yetiştirmeliyiz."

"Camilerin Gölgesinde Nesiller Yetiştirmeliyiz."
Maneviyatına uygun Ramazan programları ile öne çıkan İlkadım Belediyesi, Ramazan ayının 18. Gününde İsmailağa Cemaatinin önemli vaizlerinden olan Hakan Coşkun Hocaefendi'nin Yenidoğan Camii'nde sohbet verdi.

NÜBÜVVETİN GÖLGESİNDE İSLAM KARDEŞLİĞİ

Nübüvvetin Gölgesinde İslam Kardeşliği konulu sohbet veren Hakan Coşkun Hocaefendi, "Ramazan-ı Şerif’in ikinci onunda olan mağfiret günlerindeyiz.  Şuan kahvehanede olan bir kardeşimiz burada olsaydı biz ona ulaşmış olsaydık bu saflarda olsaydı inanın yürekten söylüyorum  Allah Resulün arkasında saf tutan Hz. Ebubekir  istidada, Ömer gibi yüksek bir kabiliyete sonra Osman gibi bir hayaya Ali gibi büyük bir şecaate sahip olacaktı. İşte bizim gayemiz o mihrabın sıcaklığını, o kürsünün şefkatini , o mihrabın özlediği gençlere ulaşabilmektir.  Nübüvvet gölgesinde İslam kardeşliği, ensar ve mühacir olabilmektir. Ötekileştirmeden en günahkarı insanlara,kullara, gençlere ulaşabilmektir. Allah Resulü Hazreti Muhammed (S.a.v) sevgi mesajını  Allah’ın kullarına ulaştırabilmektir."dedi

 

KAİNATIN EFENDİSİ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİ

Hz. Peygamberin hayatından örnekler veren Hakan Coşkun, " Kainatın efendisi hiç kimseyi ötekileştirmedi. Mekke sokaklarında ve caddelerinde gezerken şu şekilde dolaşıyordu “ Lâ ilâhe illallah” diyerek kurtulun. Kurtuluş buradadır. Huzur İslamdadır. Camilerin gölgesinde yetişen nesil, Çanakkale’de omuz-omuza düşmana karşı büyük mücadele veren ecdadın torunları bizler bugün neden köprü altındaki bonzai kullanan gence ulaşamadık.  Hep ötekileştirmekten, hep kendimizi diğer insanlardan üstün görmekten kaybediyoruz." diye konuştu.

 

KADİR GECESİ SECCADENLE GEL TERAVİH PROGRAMI

Teravih namazı sonrası camii avlusunda vatandaşlarla bir sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ramazan ayı dolayısıyla her akşam farklı mahallede komşu iftarları, camiilerde ise Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti programları yaptıklarını ve herkesimden takdir gördüklerini ifade etti.   Düzenlenen programlar kapsamında vatandaşlardan takdir gördüklerini ifade eden Başkan Tok, Geçen sene Cumhuriyet Meydanında yoğun bir katılımla icra ettikleri "Seccadenle Gel"  Kadir Gecesi Özel  Programını daha geniş bir organizasyonla gerçekleştireceklerini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.