CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI'NI KUTLADI

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI'NI KUTLADI
Başkan Togar Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı

Ülke genelinde her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe müftüsü Hüseyin İmamoğlu’nu ziyaret ederek, çiçek takdim etti.

Ülkemizde 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle tüm din görevlilerini temsilen ilçe müftüsünü ziyaret ettiklerini söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Camiler, ibadethaneler ve buralarda görev yapan din görevlileri her iki cihanda insanların manevi huzuru için uğraş vermektedirler. Din görevlilerimize ve ibadethanelerimize sahip çıkmak bizlerin insani ve manevi görevlerimiz içinde en ön sıralarda yer almaktadır. Camiler ve ibadethanelerin her türlü ihtiyarcını elimizden geldiğince görmeye çalışıyoruz. İbadethanelerimizin bakım, onarım, tadilat, boya badana, temizliğinin yanında talep edilen tüm istekleri elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Dini günlerimiz ve bayramlarımız ile Ramazan öncesi ilçemiz sınırlarındaki tüm camii, mescit ve ibadethanelerimizin baştan aşağı temizliğini yaptırıyoruz. Yine ibadethanelerimizin çevre düzeni, peyzajı ve bahçelerinin taş parke veya asfaltla kaplıyoruz. Namaz ibadetini toplu olarak icra ettiğimiz ibadethanelerimizin yeri ve değeri bizler için her şeyin üstündedir. Buralar bizlerin huzur bulduğu rabbimize toplu ibadet edip dualar ettiğimiz manevi mekanlardır. Bizim görevimiz bu ibadethanelerimizi korumak kollamak ve insanların en güzel şekilde ibadet edeceği yerler haline dönüştürmektir. Ayrıca çocuklarımızı cami ile tanıştırmalıyız. Onlara ibadethanelerimizi sevdirip benimsetmeliyiz’’ dedi.

Başkan Togar ‘’Din görevlilerinin mukaddes kitabımızı ve dinimizi anlatmalarının yanında camilerde ibadetlerimizi toplu olarak yapmamızdaki yerleri çok önemlidir. Özellikle vermiş olduğu vaazlarda, konuşmalarda ve derslerde bizleri birçok konuda bilinçlendiriyorlar. Doğru bildiğimiz birçok yanlışı onlar sayesinde öğreniyoruz. Yine ibadethanelerimizde vermiş oldukları dersler ve kuran öğretimleri ile onlarca kişi kuran-ı kerim okumayı öğreniyor. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir din görevlisi kardeşimiz sela okudu diye saldırıya uğradı. Din görevlilerimize yapılan bu ve bu gibi saldırıları kınıyorum. Din görevlilerinin sela okumasından, ezan okumasından rahatsın olanlar bu ülkede yaşamasın. Biz Müslümanız ve Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Bizler var olduğumuz sürece minarelerde Ezanlar susmaz göklerden dalgalanan şanlı al bayrağımız inmez. Ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafında dinimizi öğreten, anlatan, yaşatan tüm din görevlilerinin Camiler ve din görevlileri haftasını kutluyorum’’ şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.