Camiler baştan aşağı yenileniyor

Camiler baştan aşağı yenileniyor
Canik Belediyesi, ilçe genelindeki camileri ve çevresini baştan aşağı yeniliyor. İlçede bugüne kadar 85'e yakın cami ve çevresini yenileyen Canik Belediyesi, Başalan Merkez Camii'ndeki çevre düzenleme çalışmalarını da tamamladı.

Canik Belediyesi, ilçede bulunan camileri ve çevresini tek tek elden geçirerek eski kimliğine kavuşturuyor. İbadethanelerde dış cephe, çevre düzenlemesi ve park çalışmaları yapan belediye, bugüne kadar 85'e yakın cami ve çevresini yeniledi. İlçede 3 bin kişilik "Millet Camii" inşaatını da son aşamaya getiren belediye, ibadethanelerin yenilenmesine 40 milyon liraya yakın yatırım yaptı. Camilerin eski kimliğine kavuşmasına büyük önem veren Başkan Osman Genç, Başalan Merkez Camii'nde tamamlanan 250 bin lira maliyetli çevre düzenleme çalışmalarını da Pazartesi günü hizmete açacak.

 

İBADETHANELER ESKİ KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR

Camileri sadece ibadet yapılan yerler olarak görmediklerini ifade eden Başkan Osman Genç, amaçlarının, yaptıkları düzenlemelerle camileri eski kimliğine kavuşturarak, aynı zamanda birer eğitim yerine dönüştürmek olduğunu söyledi. Başkan Genç, "Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Ancak maalesef camilerimiz bu özelliğini günümüzde kaybetti. Bizim amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi ibadethane olmasının yanında yeniden eğitim mekanları haline getirmek ve eski kimliğine döndürmek" dedi.

 

CAMİLER ŞEHRİN KALBİDİR

Bir şehrin geleceği için ibadethanelerin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "İbadethaneler bir şehir için çok önemlidir. Camiler o şehrin kalbidir, kültürüdür, değeridir. Yeni medeniyet tasavvuru ve yeni neslin inşasında okullarımız kadar camilerimiz de önemlidir. Çocuklarımız eğitim yuvalarında çok daha iyi şartlarda ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefimiz çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz" diye konuştu.

 

SOSYAL DÖNÜŞÜM DE SAĞLANIYOR

Yaptıkları yatırımlarla özellikle kırsal bölgelerde sosyal dönüşüm de sağladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Cami toplanma yeridir. İbadethaneler birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerlerdir. Bu anlayışla camilerimizi ve çevrelerini güzelleştiriyoruz. Canik'te bugüne kadar 85 civarında camimizde dış cephe ve çevre düzenleme çalışması yaptık. Bir çok mahalle camimizde de çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerimize spor tesisleri, sıbyan okulları ve hanım konakları da yapıyoruz. Bunların hepsi ilçemizde sosyal dönüşümü sağlıyor" şeklinde konuştu.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.