Camide patlama!.. 1 ölü, 3 yaralı!

Camide patlama!.. 1 ölü, 3 yaralı!
Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki bir camide dün akşam cemaatin yatsı namazı kıldığı sırada iddialara göre kullanılmayan eski kalorifer kazanında gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Namaz kıldıkları sırada meydana gelen patlama babası 75 yaşındaki Mustafa Sarıkan'ın kaybeden Adil Sarıkan, "İlk müdahale eden ben oldum, ama babam kucağımda hayatını kaybetti" dedi.

Patlama, Elmadağ'ın Esentepe Camii'nde dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Patlamanın, ilk belirlemelere göre camide kullanılmayan kalorifer kazanında gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Bu sırada patlayan kazana yakın bulunan MKE kurumundan 1992 yılında emekli 5 çocuk babası Mustafa Sarıkan cemaat arasında namaz kıldığı camide hayatını kaybederken, yine saflarda namaz kılan Abdullah Tokdemir, Ekrem Ulusoy, Hilmi Akbıyık ise çeşitli yerlerden yaralandılar.

Patlama sonrasında panik yaşandığını belirten vatandaşlar, "Esentepe Camii 1989 yılında yapıldı. Geçtiğimiz yıla kadar kaloriferle ısınıyordu. Bir yıldır doğal gazla ısınmaya başlamıştı. Cami, hava soğukluğuna göre otomatik olarak ısınıyordu. Dün akşam saatlerinde yaklaşık 80 kişi namaz kılarken eski atıl durumdaki kalorifer kazanı büyük patlama ile sarsıldı. Patlamada ateş ve duman yoktu. Sadece duvardan kopan tuğla parçaları ve kazanın içinde biriken gömükler etrafa saçıldı. Eğer bu patlama bugün Cuma Namazı saatlerinde yaşansaydı, farklı bir facia yaşanabilirdi" dediler.

Patlamada hayatını kaybeden Mustafa Sarıkan'nın 50 yaşındaki oğlu Adil Sarıkan, babasını kaybetmekle büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Sarıkan, " Ben de camide namaz kılanlar arasındaydım. Bu sırada babam patlamanın meydana geldiği yerin çok yakınında saf tutmuştu. İlk müdahale eden ben oldum, ancak babam kucağımda hayatını kaybetti" dedi.

Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı, beraberinde bilirkişi heyeti ile birlikte patlamanın meydana geldiği camide incelemede bulundu. Patlamanın ana nedeninin ise bilirkişi heyetinin vereceği rapor doğrultusunda açıklanacağı belirtildi. Patlamada hayatını kaybeden ve otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Mustafa Sarıkan, yaşamını kaybettiği Camide cenaze namazı kılındıktan sonra Elmadağ'da toprağa verilecek.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.