Cami lokaline saldırı

Cami lokaline saldırı
Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'nin Kornwestheim kentinde, Avrupa Türk İslam Birliğine (ATİB) bağlı Merkez Camisi'ne lokaline saldırı düzenledi.

Dün gece 00.45 sıralarında biri kadın üç kişi lokalin camlarını kırdıktan sonra duvarlara “PKK ve YDG-H” yazıları yazdı. Çevredekilerin polisi araması üzerine üç kişi olay yerinden koşarak uzaklaştı. Alman polisinin saldırganların yakalanması helikopter yardımıyla bölgede yaptığı aramalardan sonuç alınamadı. Saldırıda maddi hasar meydana geldi. 

“TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ”

ATİB Genel Başkanı İhsan Öner yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “ Teşkilatımız, etnik kökenlerinden dolayı hiç kimseyi çalışmalarının ve faaliyetlerinin dışında tutmamış, aksine farklılıkların birer zenginlik olduğunu her fırsatta vurgulamıştır. Bizim bu tutumumuz teşkilatımızın tüm mensupları tarafından bilinmektedir. Bu yüzdendir ki Avrupa’nın birçok önemli şehirlerinde dernekleri olan ATİB’in, farklı etnik kökenlere sahip binlerce üyesi vardır. Hiçbir siyasi kurum ya da kuruluşla bağı olmayan ATİB kurulduğu günden beri, barışın, adaletin ve insan haklarının üstünlüğüne inanmış her daim 'hak neredeyse biz oradayız' düsturuyla yoluna devam etmiş bir sivil kitle kuruluşudur. Teşkilatımız bugüne kadar insanlık dışı muamelenin, rengi, şekli nasıl olursa olsun her türlü terörün daima karşısında olmuştur. Son zamanlarda bazı Alman siyasilerinin ve meydanın, PKK’ ya verdiği desteğinin, terörü şımarttığını ve buralara taşıma cesaretini getirdiğinin belirtilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Terörün milliyeti, ülkesi olmaz ve dünyanın her tarafında terörün adı bellidir, terör terördür. Kornwestheim Türk Kültür Merkezimize yapılan saldırı sadece teşkilatımıza değil, tüm azınlıklara ve güvenliğimizden sorumlu Federal Almanya’ ya yapılmış bir saldırıdır. Dernek binamızın hasar gördüğü bu çirkin saldırıda tek tesellimiz her hangi bir can kaybı olmamasıdır. Bu menfur olay karşısında insanlarımızı sükûnetlerini korumaya, tahriklere kapılmamaya ve olayı sağduyulu olarak değerlendirmeye davet ediyoruz. İç huzur ve barışına kasteden bu çirkin saldırının faillerinin biran önce adalete teslim edilmelerini umuyor, terörün her türlüsünü lanetliyoruz.” DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.