Cami Duvarı

İran'ın yaklaşık 5 kilometre içerisinde  ve aktif olarak kullanılan, terör örgütüne ait bir kamp bulunmakta idi. Kamp  sorumlusu sınıra yakın  köy nüfusuna kayıtlı, bölgede mayınlı  saldırıları  organizede eden bir teröristi. İran gözetleme kulesinin 100 metre yanına gelerek döşedikleri mayına zırhlı personel taşıyıcı basmış, araç içinde bulunan iki asker yaralanmış, araç ise kullanılamaz hale gelmişti. Olaydan iki hafta sonra kamp sorumlusu ve bir teröristin, sınır hattında bir köy geldikleri haberi üzerine başlatılan operasyonda, zırhlı araçlardan bir tanesi kaza yapmış ve bir yedek subay şehit olmuştu. Her ne kadar operasyona katılan askerler açısından üzüntü verici bir olay ise, asıl ateş şehit askerin annesinin yüreğini yakmıştı.Olaydan bir gün sonra iki terörist yer değiştirmeye çalışırken çıkan çatışmada öldürülmüştü. Onların ölümü şehit yedek subayı geri getirmediği gibi ,annesinin yüreğine düşen ateşide söndürmemiştir. Eceli gelen it cami duvarını pisler sözünde olduğu gibi teröristlerde sürekli cami duvarına yaklaşmakta idi.

Suriye'de uzun zamandır devam eden iç savaşta bir çok acı yaşanmış, ölenlerin sayısı 100 binleri bulmuş, bir ülke yerle bir olurken, Baas iktidarı bir noktada halkını düşünerek olayları bitirme yönünde, hareket etmeye gerek görmeden,savaşın uzamasına, ölümlerin artmasını, ülkenin yere bir olmasına göz yummuştur.
Aynı parti Irak'ta yine bir yönetici ile, ülkeyi felakete sürüklemiş, emperyalizmin yazdığı oyuna gelerek ülkenin değerlerinin, kendisinden  sonra gelenlerin dahi elinden alarak, ailesinin acı bir ölümü tatmasına ülkede, yıllarca sürecek halklar arası düşmanlık ve doğacak nesillerin, haklarının başkalarının eline geçmesi ile mahrum kalmasına neden olmuştur.Halepçe'de kimyasal silah kullanmış ve kendi sonunu hazırlamıştır. Onun sonu, annesinin sımsıkı sarıldığı kundaktaki bir bebeğin ölümünü değiştirmemiştir. Bu bebek ve ölen yüzlerce kişi geri gelmeyecektir.
Suriye'de yine aynı senaryo, halka uygulanan insanlık dışı zulüm, kimyasal bir silahın kullanılması ve titreyerek ölen çocukların görüntülerı. Hiçbir acının, mutlaka tarifi yoktur. Çocukların bu kirli savaşta ölümlerininde hiçbir izahı yoktur. Onların tek suçu o devlette doğmuş bireyler olmalarıydı. Bu nasıl bir zihniyettir,oradaki halkın çırpınarak ölmesine göz yumulmuştur.
Şu an hala daha ayakta olmasının nedeni, birçok devletin oraya kimin geleceğine karar verememiş olmasından kaynaklanmaktadır. Saddam'ın kimyasal silah kullanması nasıl sonunu hazırlanmışsa Esad'ında sonu kullandığı kimyasal silahdan dolayı,kendince hazırlanmıştır. Belki anlaşma ile kendi ve ailesi oradan çıkartılarak başka bir devlette korunacaktır. Çevresinde ölüm kusan o zalimler acı bir ölümü tadacaktır. En sonunda ise aynı sonu mutlaka Esad'ta yaşayacaktır. Çünkü günahsız ve çırpınarak ölen bu çocukların kanı yerde bırakılmayacaktır. Onların intikamını almak Esad'ın ve çevresindekilerin ağır bir ölümü tatması demektir. Masum yavruların çırpınarak  ölmesini görenler, aynı ölümü er yada geç sebep olanlara mutlaka tattıracaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR