Cam kemik hastası Asyanur’un karne sevinci

Cam kemik hastası Asyanur’un karne sevinci
SAMSUN'da cam kemik hastası olan ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Asyanur Çiftçi de bugün karne heyecanı yaşadı.

Evde eğitim gören Asyanur'un karnesini İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz verdi. Asyanur, karne hediyesi olarak cep telefonu istedi, Kaymakam Atlamaz da en kısa sürede alacağını söyledi.

Samsun'un merkez İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya hastalıkları nedeniyle okula gidemediği için evde eğitim gören 4 öğrenciyi ziyaret edip karnelerini verdi. Kaymakam Atlamaz, ilk olarak 7 aydır kemik kanseri tedavisi gören Reyan Kaya'nın evine gitti. Lise birinci sınıf öğrencisi Reyan'ı ziyaret edip karnesi ile hediyesini verdi. Ardından lösemi hastası 6 yaşındaki 1'inci sınıf öğrencisi Kayra Yılmazer ve 16 yaşındaki Murat Can Sevim'i ziyaret edip karnelerini verdi.

Kaymakam Atlamaz son olarak cam kemik hastası 4'üncü sınıf öğrencisi Asyanur Çiftçi'yi evinde ziyarete gitti. Asyanur ile sohbet etti, defterlerini inceledi. Ardından da karnesi ile hediyelerini verdi. Kaymakam Atlamaz küçük kıza karne hediyesi olarak ayrıca ne istediğini sordu. Asyanur Çiftçi de arkadaşlarıyla konuşmak için telefona ihtiyacı olduğunu söyleyerek cep telefonu istedi.

Kaymakam Atlamaz telefonu en kısa sürede alacağını belirtti. Küçük kız karnesinden çok memnun ve mutlu olduğunu belirterek öğretmenine teşekkür etti.

İlkadım İlçesi'nde hastalıkları nedeniyle evde eğitim gören 15 öğrenci olduğunu belirten Kaymakam Turan Atlamaz, hastalıkların tedavisinde moralin çok önemli olduğunu dile getirerek, "Öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ederek karnelerini bizzat vermek, hediyelerini getirmek onlarla sohbet etmek moral vermek istedik. Biliyoruz ki tıbbi tedavinin yanında özellikle kanser gibi ağır hastaların tedavisinde çocuklarımızın moral ve motivasyonlarını yüksek seviyede tutmaları da çok önemli” dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.