ÇALIŞMA BAŞLATMA KARARI ALDI

ÇALIŞMA BAŞLATMA KARARI ALDI

Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin girişimi ile Lâdik Göl Tesislerinde çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Lâdik Belediye Başkanı Selim ÖZBALCI, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Lâdik Belediyesi Meclis Üyeleri, AKP ve MHP ilçe Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı bir araya gelerek 3 saati aşan bir toplantı gerçekleştirdi. Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerif BİLGİN açış konuşmasında “Ladik’in potansiyeli çok yüksek olmasına karşın Samsun ilçeleri arasında gelişmesine katkı sağlayacak yatırımı en düşük alan ilçelerden olmasından üzüntü duyduklarını, bu durumu tersine çevirmek için sadece Ladik’e katkı sağlamak temel hedefi ile bu programı tertip ettiklerini, vakit ayırıp teşrif ettikleri için herkese teşekkür ederim” dedi.

Toplantı gündemi çok yoğun olarak şekillenmekle beraber uzun süren müzakereler neticesinde kısa, orta ve uzun vadeli bir çalışma programı benimsendi. Arsa tahsisi yapılan ve Lâdik Halkı tarafından bağışlarla kaba inşaatı biten Lâdik Meslek Yüksek Okulunun kendilerine söz verildiği şekilde OMÜ tarafından hayata geçirilmesi için OMÜ ve Ankara nezdinde temasların yoğunlaştırılması kararlaştırıldı. Bu amaçla Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulunun daha önce OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ ile olumlu geçen görüşmenin devamının getirilmesinin isabetli olacağı vurgulandı.

Büyük bir oranı bitmiş olmakla beraber Ambarköy projesinde sorumluluğu üstlenen Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Ambarhan üzerinde inşa edilmesi planlanan odaların yapılması ve çevre düzenlemesinin bir an önce tamamlanarak Samsun ve Lâdik turizmine kazandırılması kabul edilen diğer önemli bir karar oldu.

Köy Enstitüsü ve Öğretmen Okulu olarak Türk Eğitimine binlerce öğretmen kazandırmış Akpınar’da girişimi başlatılan Eğitim Müzesi’nin tamamlanması için İlçe Milli Eğitim ve okul müdürlüğü ile müşterek çalışma yapılması kararı alındı. Müze tamamlanması halinde 1940’lardan günümüze pek çok eğitim materyali sergilenmiş olacağı vurgulandı.

Orta ve uzun vadede Ladik turizminin Kayak Merkezi, Gölü, Hamamayağı Kaplıcası, şehrin tarihi ve manevi dokusu, yaylaları ve sağlıklı iklimi gibi özellikleri merkeze alınarak tanıtılması, özellikle uluslararası turizm şirketlerinin dikkatinin çekilmesi amaçlı tanıtım programlarının yapılması kararlaştırıldı.

Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin federasyon kuralım teklifine karşı katılımcılar hemşehri dernekleri federasyonundan ziyade farklı alanlarda Ladik’le ilgili hizmet veren bütün STK’ların dahil olabileceği bir platformun daha etkili olabileceğine dikkat çektiler. Bunun üzerine en kısa zamanda bu platformun hayata geçmesi için bir çalışma başlatılması kararı katılımcılar tarafından coşkuyla benimsendi. Bunun için uzak yerlerden gelecek hemşehrilerimizi ve STK temsilcilerini dikkate alarak Kurban Bayramı’nın 3. Günü platform kararının hayata geçirileceği bir toplantı kararı benimsendi.

Toplantıda söz alan bütün dernek başkanları, Belediye Başkanı ve resmi daire müdürleri toplantının hayırla başladığını, neticelerinin de olumlu olacaklarına inandıklarını bildirdiler. Şerif BİLGİN Başkan ise bu kadar geniş kapsamlı bir istişare toplantısının daha önce gerçekleşmediğini söyleyerek buna vesile olmaktan dolayı yönetim kurulundaki arkadaşları adına katılanlara teşekkür etti.

Toplantıya katılan dernekler Ladikli Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği (LAYSİAD), Ladik Akdağ Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Ladik Spor Gençlik Kulübü, Ladik Belediye Spor Kulübü, Kızılay Ladik Şubesi, THK Ladik Şubesi, Ladik İlçe Hizmetleri ve Spor Faaliyetleri Destekleme Geliştirme Yardımlaşma ve  Dayanışma Derneği, Ladik İlçesini Kalkındırma Tanıtma Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği, Ladik Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Huzurevi ve Aşevi Yaşatma Derneği, Ladik Doğayı ve Çevreyi koruma Derneği, Lâdik İlçesi Aktaş Mahallesini Güzelleştirme ve Yardımlaşama Derneği, Ladik Büyükkızoğlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Ladik Başlamış Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Burak Eğitim Yardımlaşma Derneği, Ladik Avcılık Atıcılık Doğa Sporları ve Amatör Balıkçılık Spor Kulübü Derneği, Ladik Doğal Tarihi ve Kültürel Değerleri Koruma Turizmin Geliştirilmesi ve Tanıtım Derneği, Ladik Günkoru Köyü Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği, Ladik İbi Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Kent Konseyi, Ladik Kabacagöz Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Şıhlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Soğanlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Çerkezler Derneği, Ladik Polat Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Ahmetsaray Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Salur Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Ayvalı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Mazlumoğlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik Tüfekçidere Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladik İskaniye Mahallesi Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği, Ladik Kayak Spor Kulübü Derneği. 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum