“ÇALIKUŞU” SAHNELENMEYE DEVAM EDİYOR

“ÇALIKUŞU” SAHNELENMEYE DEVAM EDİYOR
Geçtiğimiz sezon sahneye konulan ve Samsunlu sanatseverler tarafından büyük beğeni toplayan “Çalıkuşu” balesi, 15 Ekim 2019 Salı günü saat 20.00’da seyircisiyle tekrar buluşuyor.

Türk Sanat Müziği eserlerinden seçmelerin yer aldığı, dönemin ruhunu izleyenlerin içine işleyen “Çalıkuşu” balesi, Devlet Sanatçısı Merih Bahar Çimenciler’in koreografisiyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Günler öncesinden biletleri tükenen bale eseri 2019-2020 sanat sezonunda seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

mg-1131.JPG

Türk edebiyatının başyapıtları arasında yer alan roman, yaramazlıklarından dolayı “Çalıkuşu” lakabı takılan Feride’nin hayatını anlatıyor. Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu’nun sosyolojik ve ekonomik durumunu olduğu gibi gözler önüne seren eserde; idealist, gururlu ve alımlı bir kadın olan Feride, Kamuran ile yaşadığı aşkın hüzünlü bitmesinin acısıyla, seneler boyu Anadolu’nun farklı illerinde öğretmenlik yaparak mutluluğu arar.Samsun Devlet Opera ve Balesi, sanatseverlerin bale eserlerinde duymaya alışkın olduğu Klasik Batı Müziği yerine, Türk Sanat Müziği eşlikli “Çalıkuşu” balesiyle, seyirciye kendini daha yakın hissedeceği bir atmosfer yaşatıyor.

ytre.jpg

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Orkestrası sanatçılarından oluşan ekip ile dönemin ruhu kanun, bendir, ud ve ney gibi Türk Sanat Müziği’nin eşsiz enstrümanlarıyla sahnede tekrar yaşatılıyor.Kostüm ve dekor tasarımlarının 1920-1930 yıllarına uygun olarak Alexandre Vassiliev tarafından yapıldığı eserin müzik düzenlemeleri Erkan Yüksel’e, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a ait.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.