Çalıkuşu Dilek Öğretmen ilk 10’a giremedi

Çalıkuşu Dilek Öğretmen ilk 10’a giremedi
SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'ndeki Kumköy İlkokulu'nda 5 yıldır görev yapan ve bir vakıf tarafından dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasında gösterilen sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, ilk 10 fnalist arasına giremedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, 5 yıldır bulunduğu okulda yaptığı çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Samsun'da 2012’de 'Yılın mesleğinde fark yaratan öğretmeni' seçildi. Okulun iç donanımı ve fiziki şartlarını tamamen yenileyen Livaneli, sosyal içerikli projeler hazırlayıp 14 öğrencisine ilkleri yaşattı.

Livaneli, öğrencilerini operaya, tiyatroya, sinemaya, götürüp buz pateni pistinde paten yapmalarını sağladı. Dilek öğretmen, çocuk aile arasındaki iletişimin güçlenmesini sağlamak amacıyla velilere İlçe Halk Eğitim Merkezi desteğiyle aile eğitimi kursu açtı. Veliler her hafta okulda kurs kapsamında eğitim görmeye başladı. Dilek Livaneli, ayrıca açtığı okuma-yazma kursuyla köyde okuma yazma bilmeyenlere yardımcı oldu. Öğretmenin girişimleri ardından Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün sanatçıları köye gelip köylülere özel mini konser verdi. Ayrıca yine 30 köylü kadın operaya götürülerek bu sanatı yerinde izleme fırsatı buldu.

KURS AÇTI

Dilek Livaneli, öğrencilerinin yanı sıra öğrenci anneleri içinde projeler üretti. Geçen yıl hazırladığı proje kapsamında İş-Kur ve İlçe Kaymakamlığı'nın desteğiyle 'Sayacılık kursu' açıldı. 20 kadın meslek edindirme kursuna katılıp eğitim aldı. Livaneli, okulun lojmanının iki odasını atölyeye çevrildi. Köylü kadınlar eğitim sonunda sertifika aldı, bazıları da çalışmaya başladı.

EN İYİ 50 ÖĞRETMEN ARASINDA KALDI

Bir köy okulunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Dilek Livaneli çevresi tarafından Reşat Nuri Güntekin’in 'Çalıkuşu' eserindeki kadın öğretmene benzetildi. Yaptığı çalışmalarla fark yaratan Livaneli, son olarak Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) seçtiği en iyi 50 öğretmen arasında yer aldı. Livaneli, böylece dünya çapında 5 bin öğretmenin arasından ilk kez son 50'ye kalan tek Türk öğretmen oldu.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Livaneli finale kalacak ilk 10 öğretmen arasına girmek için beklerken bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ilk 10’a giremediğini duyurdu. Tüm finalistleri kutlayan Livaneli açıklamasında, “Global Teacher Prize 10 Finalist açıklandı. Tüm finalistleri yürekten kutluyorum, aralarında değilim. Çok üzülsem de bu süreç benim coşkumu, çalışma azmimi ve mesleğime olan tutkumu daha da arttırdı. Bu yolda beni yalnız bırakmayan ve sonuna kadar destekleyen başta ailem olmak üzere, tüm devlet erkanına, basın ve medya mensuplarına, meslektaşlarıma, öğrencilerime, velilerime, sosyal medyayla beğeni-yorum yapan, mektup, çiçek ve hediyeler gönderen, okulumu ziyaret eden herkese,yurtiçi ve yurtdışından projelerime maddi ve manevi katkı sağlayan tüm kurum,kuruluş ve hayırsever vatandaşlarımıza, bu yarışmaya katılmam için beni cesaretlendiren değerli meslektaşım Müge Aydın'a, yarışma süresince tüm İngilizce çeviri ve yazışmalarımı profesyonelce yapan Mütercim Tercüman Mert Ayakta'ya, yarışmayı organize eden Varkey Gems Vakfına ve tüm çalışanlarına sonsuz teşekkürler” ifadelerini kullandı. Livaneli’nin açıklamasına destek mesajları yağdı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum