ÇAĞDAŞ KÖLELEŞTİRME

ÇAĞDAŞ KÖLELEŞTİRME
"Algıda Bir Dünya "Mankurtlaştırma" " konusunda bilgi ve görüşlerin sunulduğu toplantı gerçekleştirildi

Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu Derneği, "Kutlu Yol Söyleşileri" Görsel ve Sesli Basın Uzmanı Tuba Seven'in "Algıda Bir Dünya "Mankurtlaştırma" " konusunda bilgi ve görüşlerini sunduğu toplantı ile başladı.

Tuba Seven,  “Yeni  dünya düzeni artık insanları tutsak etmeden köleleştirme yoluna gidiyor. İnsanlar yeni düzenin kölesi olurken kazançlarını da fütursuzca bu yolda harcayabiliyor. Algıda oluşturma da radyo ve televizyon en ö nemli araçtır. Duygu, düşünce, mantık ve akıl uyuşturuluyor, yönlendiriliyor ve anlamsız davranışlarda bulunabiliyorlar. Sorgulamıyorlar,  gerçeği, doğruyu aramıyorlar. Aslında bireyler harcadıkları karşılığında herkes tarafından kabul görme duygusuna bürünüyor. Algıda Bir Dünya Mankurtlastırma adlı çalışmada da bu durum özetleniyor. Sinemada ilk gösterimden başlayarak algının nasıl mankurtlaştırıldığının, medyanın neyi nasıl ön plana attığının ve reklamın bundan kazanç sağlayarak duygu, düşünce ve aklın yönlendirilerek sömürüldüğü, pazarı kısaca özetliyor” dedi.

Katılımın ve ilginin yüksek olduğu söyleşi sonrasında Başkan Mustafa Keskin, “Konuşmacısı Tuba Seven hanım başta olmak üzere, katılımcı bütün konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.