ÇAĞATAY KILIÇ, YAĞIZ BEBEĞE SAHİP ÇIKTI

ÇAĞATAY KILIÇ, YAĞIZ BEBEĞE SAHİP ÇIKTI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun´da Leptin (Tokluk) hormonu eksikliği nedeniyle sürekli kilo alan 1,5 yaşındaki Yağız Bekte’ye sahip çıkarak, tedavisi için gerekenlerin bir an önce yapılması talimatı verdi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde Leptin (Tokluk) hormonu eksikliği nedeniyle sürekli kilo alan ve 36 kiloya ulaşan 1,5 yaşındaki Yağız Bekte’nin tedavisi için gerekenlerin bir an önce yapılması talimatı verdi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yaşayan Sevda-Sedat Bekte çiftinin 2 çocuğunun en küçüğü olan ve Leptin (Tokluk) hormonu eksikliği teşhisi konulan 1,5 yaşındaki Yağız bebek, yurt dışında üretilen, maliyeti yüksek olan ilaç ailesi tarafından temin edilemediği için 36 kiloya ulaştı.

Aşırı kilo, terleme ve hareketsiz yaşama bağlı olarak zatürre başlangıcı teşhisi konulan Yağız bebek Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılarak müşahade altına alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Yağız bebeğin hastalığının tedavisi için gerekli ilaç yurtdışında bulunuyor. İngiltere’de geliştirilen bir kutu ilacın maliyeti 5 bin lira ve bir kutu ilaç 4 günde bitiyor. Yağız bebeğin ailesi, kriterlere uymadığı için sigorta tarafından ödenmeyen ilaç masrafını karşılamaya gücü yetmeyince, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan yardım istedi.

Ailenin isteğine kayıtsız kalmayan Bakan Çağatay Kılıç, Samsun ziyaretinde Yağız Bebeğin babası Sedat Bekte ile görüştü ve Yağız bebeğin durumunun incelenmesini, tedavi için gerekli işlemlerin bir an önce yapılması talimatını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.