ÇAĞATAY KILIÇ MALATYA'DA

ÇAĞATAY KILIÇ MALATYA'DA
Bakan Çağatay Kılıç Malatya'da Sebze, Meyve Ticareti ve Mevzuatı Değerlendirme Toplantısına katıldı

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ MALATYA'DA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz dünden iyi durumdayız, yarın bugünden daha iyi olacağız. Bazen dalgalanmalar olabilir. Ama son 14 yıla, son 20 yıla bakın. Nereden nereye geldik. Aradaki inişi çıkışı sanki büyük bir çalkalanmaymış gibi göstermeye çalışmanın hiçbir anlamı yok. Türkiye Cumhuriyeti milleti ile beraber çok büyük işlere imza attı, daha da atmaya devam edecek" dedi.       

Bakan Çağatay Kılıç, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Malatya'da, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Sebze, Meyve Ticareti ve Mevzuatı Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada Malatya’nın her zaman ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek, "Malatya bana komşu. Şimdi diyeceksiniz ki; ‘Samsun’la, Malatya coğrafi olarak komşu değil.’ Niye komşu;’ Bakanlar kurulu oturma düzeni içerisinde benim sağımda Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi Bey oturuyor. Dolayısıyla benim komşum. Diğer tarafımda Denizli komşu. Çünkü Nihat Bey var. Dolayısıyla Malatya’nın herhangi bir şekilde bir konusu olduğu zaman, değerlendirmeyle ilgili bir durum söz konusu olduğunda hemen hızlı bir şekilde hemen o değerlendirmeyi yapabiliyoruz. Uzun süredir sayın bakanımız sürekli derdi ki; ‘Malatya’ya gidelim, Malatya’ya bekliyoruz.’ Milletvekillerimiz sürekli olarak davet ederlerdi. Geçen hafta programda bir müsaitlik oldu ve aniden bir karar verip geldik. İyi ki de gelmişiz." diye konuştu.

Malatya'daki gelişim ve değişimin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi;

"Özellikle imarla alakalı olarak ve bulvarların açılması, yolların yapılması, ferah alanların ortaya çıkarılması gerçekten büyük bir çalışma ortaya konmuş. Biz de biliyorsunuz marifet iltifata tabidir. Dolayısıyla ben tekrar huzurlarınızda Büyükşehir Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu sabah yine Malatya’da hizmete girmiş olan Trambüsle buraya intikal ettik ve ilginç bir şey yaşandı. Bir vatandaşımız geldi, hastaneden evine doğru giderken bu trambüs olarak adlandırılan hizmeti kullanıyormuş. Geldi teşekkür etti ve aynen şunu söyledi: ‘Benim bir şeye ihtiyacım yok ama o üst geçitten aşağı doğru inerken bindiğim asansörde etrafa bakarken hepinize dua ettim’"

-"AK Parti'den önce ülke yönetilemiyordu"

14 yıl önce Türkiye'nin çok çalkantılı dönemlerden geçtiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "O zamanki dönemi hatırlarsak Türkiye’nin 2000, 2001 krizlerinden çıkmış daha doğrusu çıkmaya çalışılıyor, yönetilemez bir durum almış üçlü bir koalisyon Türkiye’yi yönetmeye çalışıyor ama yönetemiyor, Cumhurbaşkanıyla, Hükümet arasında büyük bir kriz var, kitap bir masanın köşesinden ortaya gidene kadar Türkiye’de faizler bir gecede binlerle ifade edilen yerlere gelmiş, devalüasyonlar olmuş, Türk lirası ciddi anlamda değer kaybetmiş, yani işin özü ülkede olumsuz bir durum söz konusu. Bu süreç içerisinden geçerken Türkiye’de seçimler oldu ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve onun başkanı olduğu AK Parti ve ekibi görev başına geldi. Diyorlardı ki; ‘Bu vaatlerinizi nasıl gerçekleştireceksiniz, kaynak ne?’ Sayın Cumhurbaşkanımız da tek cümle diyordu; ‘Kaynak Türkiye’ Kaynak Türkiye derken biraz evvel o karşılaştığımız vatandaşımızın dile getirdiği konu; ‘Ben size dua ettim, Allah razı olsun bu hizmetlerden dolayı.’ İşte kaynak bu." dedi.  

-"Biz laf üstüne laf koymaya değil, taş üstüne taş koymaya, iş üstüne iş koymaya geldik"

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin milletin iradesiyle sonuçsuz bırakıldığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti; 

"15 Temmuz gecesi ülkemize ihanet şebekesinin yaşatmaya çalıştığı o teröristlerin yaşatmaya çalıştığı FETÖ’cü terör örgütünün başını çektiği grubun yaşatmaya çalıştığı o hainliğin karşısında Sayın Cumhurbaşkanımızın davetiyle, çağrısıyla, duruşuyla, milletine güvenerek meydanlara, sokaklara, havalimanlarına çıkalım bunlara, nereden geldilerse oraya gönderelim, biz sokaklarda olalım ne yapacaklarsa yapsınlar görelim bakalım diyerek milletine güvenerek çıktığı o yolda arkasında bu milletin duracağını bilerek, güvenerek yaptığı işte bu dik duruşun altındaki gerçeği açıklıyor. Millete hizmet yolunda gece gündüz demeden ekip olarak birbirimizin farklı alanlardaki çalışmalarını destekleyerek yolumuza devam edeceğiz. Bu noktada Sayın Başbakanımızın da çok güzel bir sözü var; ‘Biz laf üstüne laf koymaya değil, taş üstüne taş koymaya, iş üstüne iş koymaya geldik’ Bizim anlayışımız bu." şeklinde konuştu.

-"Kim ne derse desin, ne karar alırsa alsın. Biz işimize bakacağız"

Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini iddia edenlere geçmişten örnekler vererek hatırlatma yapan Bakan Çağatay Kılıç, "Türkiye’de sıkıntılar olduğu, ülkenin zorluklardan geçtiği söyleniyor. Biz çok çabuk bazı şeyleri unuttuk. 14 yıl önce neler yaşadığımız, ülkemizdeki ayrımları, demokratik eksiklikleri, sosyal anlamdaki sıkıntıları, ilaç kuyruklarını, hastane kuyruklarını çok çabuk unuttuk. Yollarda yaşadığımız sıkıntıları çabuk unuttuk. Hava yolu taşımacılığının çok az kişi tarafından kullanıldığını, aslında bunun bir ayrıcalık olarak görüldüğünü çabuk unuttuk. Ama şu anda hava yolunu halkın yolu yapmış bir iktidar olduğunu çabuk unuttuk. Daha iyi olmalıyız. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023’te ilk 10 büyük ekonomisi arasında olmak. Biz çalışacağız, kim ne derse desin, ne karar alırsa alsın. Biz işimize bakacağız. Çalışmalarımıza gece gündüz devam edeceğiz. Bugün bizi anlamak istemeyenler, gün gelecek bizi çok iyi anlayacaklar. Biz kimin neye göre hareket ettiğini biliyoruz." dedi.

-"Biz dünden iyi durumdayız, yarın bugünden daha iyi olacağız"

14 yıl öncesine göre ülkenin farklı bir noktada olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Biz iktidara geldiğimizde 10 yaşında olanlar bugün 24 yaşında. Onun için bazı şeyleri hatırlatmak anlamında söylüyorum. Biz dünden iyi durumdayız, yarın bugünden daha iyi olacağız. Bazen dalgalanmalar oluyor. Hayatta böyle şeyler olabilir. Hafif iniş çıkışlar olur. Son 1 yılın istatistiklerine bakıldığında iniş çıkışlar olabilir. Ama 14 yıla bakmak lazım. Son 20 yıla bakın. Nereden nereye geldik. Aradaki inişi çıkışı sanki büyük bir çalkalanmaymış gibi göstermeye çalışmanın hiçbir anlamı yok. Türkiye Cumhuriyeti milleti ile beraber çok büyük işlere imza attı, daha da atmaya devam edecek. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hep beraber koşacağız." diye konuştu.      

-"Biz hayal kurmuyoruz, hayalleri gerçekleştiriyoruz"

Malatya stadyum inşaatındaki gecikmeyi eleştirenlere seslenen Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi;

"Stadyumun inşaatı devam ediyor. Yüklenici firma ile ilgili bir sorun yaşadık. Bunu eleştirenlere ben sadece şunu söylüyorum; son 14 yılda neler yaptığımız ortada. Yıllar yılı bu ülkede görev başında olanlar siz bugüne kadar ne yaptınız. Yaptıklarımızın belki hayalini kurmakla meşgul olabildiniz. Biz hayal kurmuyoruz, hayalleri gerçekleştiriyoruz. O yüzden 6 aylık gecikme olmuş… Keşke olmasa ama bu işlerde böyle olabilir. Ama işin genel resmine baksanıza. Biz temeli atıp 20 yıl beklemiyoruz. Temeli atıp üzerinden 4 -5 farklı hükümetin geçmesini beklemiyoruz. Dünyada uzun yıllar süren inşaatları kısa sürede hallediyoruz. İnşallah Malatyamıza da stadyumu ve birçok tesisi kazandıracağız. "​

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.