Cadde Üzerinde Oturup Kitap Okudular

Cadde Üzerinde Oturup Kitap Okudular
Samsun'da Kütüphane Haftası nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 30 kişi, caddeye oturup kitap okudu.

ÇYDD'DEN KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Kütüphane Haftası nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından kitap okuma etkinliği düzenlendi. İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 30 kişi yere karton serip oturarak kitap okudu. Derneğin Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Elif Yazıcı, "Daha çağdaş bir gelecek ve farkındalık kazanmış bir toplum inşa etmek için kitap okuyalım sloganıyla yola çıkılan etkinliğin amacı, kitap okuma konusunda pek temiz bir sicili olmayan ülkemizde bu gidişatı olumluya çevirmektir" dedi.

"ÜLKEMİZ ÇOK GERİDE"

Türkiye'nin okuma yazma oranı bakımından en düşük ülkelerden birisi olduğunu belirten Elif Yazıcı, "Gazete ve dergi satış oranlarının yerlerde gezindiği ülkemizde insanların kitap okumasını beklemek hayal bile olsa, biz bu hayali gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. İnsanların ilgilerini okumaya kitaplara çekmek istiyoruz. Dünya geneline baktığımızda ABD, Rusya, Japonya, Fransa, Norveç, Almanya, Belçika, Avustralya ile Güney Kore gibi ülkelerin bu alanda aldığı mesafe yanında Türkiye hiç de parlak bir durumda değildir. Kitap okuma, yayımlanan kitap sayısı, kitaba harcanan para ve özellikle yazmaya teşvik alanlarında, ülkemiz bu sayılan ülkelerin çok gerisindedir. Tüm bu olumsuzluklara kütüphane sayısı, kütüphanelerin niceliği ve niteliği, kayıtlı insan sayısı, kitap alıp verme konusundaki eksiklikler de eklendiğinde makasın daha fazla açıldığı aşikardır." diyerek konuşmasını sonlandırdı. ONUR EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.