Cadde AVM'de Vatandaş Tedirgin

Cadde AVM'de Vatandaş Tedirgin
Samsun'un İlkadım ilçesinde yeni bir konsept ile "Cadde AVM" ye dönüştürülen İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde başıboş gezen köpeklerin mağazaların önlerini mesken tutması hem esnafı hem de müşterileri tedirgin ediyor.

Samsun'a dışarıdan gelenlerin ilk uğrak yerlerinden birisi olan ve kentin vitrini konumundaki Çiftlik'te başı boş gezen ve sayıları her geçen gün artan sokak köpeklerinin iş yerlerinin önünde yatması hem esnafı ham de vatandaşı korkutuyor. Sokak köpeklerini gören bazı vatandaşlar yollarını değiştirirken, bazı vatandaşlar ise temkinli olarak köpeklerin yanından geçerken çocuklarını kucaklarına alıp korkarak mağazalara girmek zorunda kalıyor. Konuyla ilgili sorumlu İlkadım Belediyesi'ni defalarca arayıp köpeklerin bölgeden alınıp hayvan bakım merkezine veya boş bir yere götürülmesini istediklerini kaydeden vatandaşlar ve esnaf, belediye yetkililerinin vurdumduymaz tavırlar sergilemesine tepki gösterdi. 

Dükkanının önünün köpekler tarafından işgal edildiğini kaydeden esnaf, "İlkadım Belediyesi zabıta müdürlüğünü arıyoruz. Oradaki yetkili bize akıl veriyor 'korkmayın onlar küpeli köpekler, zararsız bir şey yapmaz' ben de 'müşteri tedirgin oluyor dükkana girmiyor' diyorum o zamanda temizlik işlerini aramamı bana söylüyor. Böyle bir belediyecilik olur mu, her birim bir başka birime yönlendiriyor. En basit bir durumda bile konuyla ilgili muhattap bulamadığımız İlkadım Belediye'sinde demek ki yarın bir gün daha büyük olaylarla karşılaşsak hiç muhattap bulmayacağız." dedi. 

Çiftlik Caddesi'nin AVM olarak düzenlenmesinin güzel bir proje olduğunu belirten iki çocuk annesi Esra Gümüş, "Yalnız böylesine özenle ve emek harcanarak güzelleştiren Türkiye'ye örnek olacak bir cadde de sokak köpeklerin başı boş gezmesi ve dükkanların giriş kapısı önünde yatması hiç hoş değil. Biz ve çocuklarımız tedirgin oluyoruz. İşimiz olsa bile köpek var diye çoğu zaman mağaza girmeden gidiyoruz. İhtiyaçlarımızı bir başka mağazadan alıyoruz. Belediye yetkililerinin bu duruma bir an önce el atması gerekiyor." diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum