Buzdağının görünmeyen kısmı, bilinçaltı

Buzdağının görünmeyen kısmı, bilinçaltı
Canik başarı üniversitesi pdr ve psikoloji kulübü işbirliği ile bilinçaltının gücü ve bilinçaltı iletişim (hipnoz) hakkında seminer düzenlendi.

Bilinçaltı iletişim ve bilinçaltı eğitim konusunda uzman olan Hipnoterapist Adil Maviş, buzdağının görünmeyen kısmı olarak büyük bir merak konusu olmayı devam eden bilinçaltı hakkında uygulamalı olarak seminer verdi.

Birçok bilim insanın da açıklığa kavuşturmak için çalışmalar yaptığı Bilinçaltı konusunda öğrencilerimize günlük yaşamlarında karşılarına çıkacak engelleri nasıl aşabilecekleri konusunda ipuçları sunan Maviş; “ Genellikle tavsiyelerin, nasihatlerin yaşamada pek işe yaramadığını belirterek, yaptığımız hataların büyük bir kısmını bilmediğimiz için değil sebebini bilemediğimiz, bazen de gaflet dediğimiz bir duygunun ağır basmasından dolayı kaynaklandığını ifade etti. Yaşadığımız hayatın bizlere öğrettiği şeylerin önyargılarını yaşıyoruz. Başka bir söylemle yeni öğreneceğimiz şeylere karşı eski öğrendiğimiz şeyler aslında bilinci oluşturmuş oluyor. Bilinç ile bilinçaltının yaşamış olduğu kavram kargaşası aslında budur. Mesela, bir öğrencinin sınav zamanı ders çalışmayı istemesi Bilinç, ona sürekli bahaneler üreten ve bu yoldan alıkoyanın ise Bilinçaltı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için yapacağımız tek şey günümüz nasıl geçerse geçsin gece gülümseyerek uyumaktır. Telkin yöntemi ile normal hayatta 100 defa tekrar eden bir kelimenin etkisinin trans halinde bir defa söylemekle eş değer olduğunu ifade etti.

Maviş, algılar dünyasında yaşadığımız için algılarını yönetebilenlerin büyük bir topluluğa, topluma hatta dünyaya yön verebildiklerini söyledi. Birey olarak algımızı yönetebilmeyi öğrenerek takıntılarımızdan, kilolarımızdan, günlük hayatın stres ve sıkıntılarından kurtulabileceğimizi ifade eden Maviş, “kişinin pozitif trans uygulamasını öğrenmesiyle iyileşme sürecini hızlandırabileceği söyledi”. Sunumunun sonunda uygulamalı bir gösterinin olması katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Program sonunda sunumundan dolayı Adil Mavişe plaket takdimi yapan Psikoloji Kulubü Danışman Öğretim Üyesi Tamer SURAL katılımın yoğun olduğu bu etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara katılım sertifikası verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.