Buz Dağının Öteki Yüzü

(menfaatler değil,Samsun kazansın)
29 Mart Öncesi-29 Mart Sonrası
NERDE KALMIŞTIK!..
Secim atmosferinden kurtulamayanların yaptıkları tek şey,laf cambazlığı olsa gerek.Haydi gözünüz aydın!Kapıda Millet Vekilliği Seçimi var…Kılıçlar hazır değil mi? Gördüğümüz kadarıyla  Samsun'da karneler dağıtılıyor,15'milyon genç karnesini aldı bakalım ,29 Mart seçimlerinden bu yana seçilen Belediye Başkanların karneleri nasıl!Ne vaat ettiler, ne yaptılar?, son durumlar'da ilçelerinde neler değişti. Bunlara bir bakalım isterseniz.Bu gün Atatürk'ün şehri,karadenizin incisi İlkadım Belediyesinin çalışmalarına göz atacagız.Tablolar halinde yaptıklarını sizler ile paylaşalım.İşte Başkan Necattin Demirtaş  ve ilkadım Belediyesi.
 
İLKADIM TÜRKİYENİN GÖZ BEBEĞİ,Samsun'a Bakan Kazandıran ilçe.
 
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve ekibi Samsun'da neler yaptı,hangi başarılara imza atacak?Gelecekte  nasıl bir İlkadım görülüyor? Türkiye'nin en büyük ilçe belediylerinden biri olan İlkadım Belediyesi herbir köşeye hizmet götürmeye devam ediyor.Seçimlerden sonra büyük Eleştirilere maruz kalan Samsun'un 303'bin nufuslu İlkadım Belediyesin"den başlayalım.Başkan Demirtaş ve ekibinin 1'yılını hep birlikte görelim..
………………
 
Hizmet anlayışın"da Eğitime"de önem veren İlkadım Belediyesinin yaptığı çalışmalar küçümsenecek işler değil.Bununla birlikte tüm kamu kurumları, okullar, camiler ve halkın topla olarak bulunduğu mekanlarda dezenfekte çalışması yapılması vatandaşları memnun etmektedir. Başkan Demirtaş ise, “Çalışmalarız  devam edecek. hemşehrilerimizi de bilgilendiriyoruz"diyerek kararlılığını sürdürmektedir.
Özetle ağaçlandırmadan,sağlığa eğitime kadar  heryerde faaliyetler devam etmektedir.
...............
 
5 Yılda 25 Milyon tasarruf Cebimizde
 
İlkadım Belediyesi temizlik ve diğer hizmet birimlerine aldığı 38 aracı görkemli bir törenle  Samsunlulara tanıttı. Hizmet alımı olarak yapılan temizlik hizmetlerinde özelleştirmeyi kaldıran Başkan Necattin Demirtaş, " Temizlik İşleri Yeniden Bizde.5 Yılda 25 Milyon tasarruf Cebimizde. " sloganı ile temizlik işlerinde büyük kar elde edeceklerini  gururla söyledi söyledi.
Temizlik ve diğer hizmet birimlerinde kullanmak üzere alınan  araçları halka tanıtan Başkan Demirtaş,  "Özelleştirme'de temizliğe önceden yıllık KDV dahil 10 milyon lira civarında  ödeme yapıyorduk. Ben bir işletme fakültesi mezunuyum, kendi kendime 'bu işin içinden nasıl çıkarız' dedim. Şuanda 38 tane aracımız var, hepsi de 2010 model. Bunun yarısı temizlik, yarısı da hizmet aracı. Bu araçlara biz 1.8 milyon lira ödedik. Ben fikir itibariyle özelleştirmeden yanayım. Ancak özelleştirme demek birilerine para kumpas etmek demek değil"diyerek dik duruşunu göstermektedir.
.....................
 
Bakan MUSTAFA DEMİR'E TEŞEKKÜR
 
Ben bu araçları Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in sayesinde aldım. Bu araçları bizim İller Bankası'nın kredisi ile almamız mümkün değil" demesi  ile tabularıda yıktığını göstermektedir

.......................
 
ÇALIŞANLARA ASLA TAVİZ YOK!

Belediye işçileri arasında çalışmayan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayacağını ifade eden Demirtaş, "Çalışanların siyasi kimliği beni ilgilendirmiyor, beni iş ilgilendiriyor"diyerek partizanca bir tutum içinde olmayacağını herkese duyurmaktadır.

GENÇLERDEN PROJE BEKLİYPOR
 
Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, gençlerin gelecek için önemli olduğunu, 303 bin nüfuslu bir ilçede düzenlenen toplantıya katılımın az olmasının kendilerini üzdüğünü kaydetti.Gençlere seslenerek, "Geleceğe sahip çıkmazsınız sizin adınıza birileri sahip çıkar" diyen Demirtaş, "Geçlerin önde olması gerekli. İlkadım Belediyesi olarak gençlerimizin ülke geleceğinde rol oynamalarını istiyoruz. Elinizi taşın altına koymak için bu tür toplantılar fırsat. Biz sizlere kendi tecrübelerimizi aktarmalıyız ki, doğru analiz yapıp iyi sonuçlar elde edebilesiniz. Toplantıya katılım az ama gönüllü elini taşın altına koyacak 5 kişi olsun bizim için yeterli. Burada sizlere sahiplenmeye söz veriyoruz. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar gibisinden bir şey yapmak istemiyoruz. Şehrimiz için ne gerekirse uygulamanızı bekliyoruz. Bizler proje bekliyoruz. Sizlerin üreteceği projelerin halkımıza katkı sağlamasını istiyoruz" dedi.Başkan  Demirtaş, gençlere seslenerek, projeler üretmelerini beklediklerini ve kendilerine sonuna kadar destek vereceklerinin altını çizmektedir

..........................

 

SAMİMİ OLDUĞUNUZU HALK BİLECEK

İnsan odaklı çalıştıklarını ifade eden Başkan Demirtaş, "Halkın istedikleri neler, bunlara öncelik verdik. Çalışmalarımızı önce kanal, su, yol v.s alanlardan başlattık. Mahallelerimizin sorunlarına büyük önem verdik. Sonra merkeze doğru çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. İyi bir ekibimiz var. Dolu dolu bir  yıl geçirdik. Dürüst, adil, yemeden yedirmeden dik durarak çalıştık. Politika tamamen halk için Allah için ve mutlaka ve mutlaka ülke için yapılmalı. Yalan olmamalı, vatandaş ile her şeyi paylaşabilmelisiniz. Ben halk için varım. Halkım ne istiyor, çocuklar, gençler, kadınlarımız, yaşlılarımız ne istiyor? Buna önem veriyorum. Siyasetçi halkına güven vermeli. Sadece dürüstlük ve vizyon önemli değil. Samimi olduğunuzu onlar bilecek" diye konuştu.

SEVGİSİZ HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ

Siyasetin temelinde sevginin olduğunu belirten Başkan Demirtaş, "Sevgisiz hiçbir şey yapamazsınız. Halk benden memnun, ben halktan memnunum.

BU ŞEHRİN KALBİNİ DİNLİYORUZ

İlkadım ilçesi'nin her köşesine hizmet yaptıklarını belirten Başkan Demirtaş, 'Siyaset hizmettir. Güçlü siyaset, büyük devlet adamlığı, istikrarlı hizmetler üretmekle olur. Biz, İlkadım"da hep bu anlayışa bağlı kalarak çalıştık. Disiplinli ve uzman bir ekiple çalışıyoruz. Projelerimizi art arda, süratle hayata geçirme gayretindeyiz. Halkımıza, tutamayacağımız hiçbir söz vermedik. Verdiğimiz bütün sözlerin arkasında olacağız. Biz, İlkadım İlçemize makyaj yapmıyoruz. Şehrimizin kalbini dinliyoruz. Uzman ellerle, gereken ameliyatları yapıyoruz' diye konuştu

 

 

GÖNÜL HAREKETİ
 
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın eşi ve aynı zamanda İlkadım Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Lütfiye Demirtaş önderliğinde Kadifekale,Kökçüoğlu,Hastanebaşı,Cedit,Zeytinlik,Kadıköy ve Çatalarmut mahallelerinde  tamamlanan çalışmalar, ikinci etap olarak 10 mahallede daha devam etmektedir.
...............................
HALK EKMEK,HALKIN EKMEĞİ
 
Eğer bununda ilgili bir ilerleme kaydedemezsek, kendi şirketimiz üzerinden fabrikayı yapmayı planlıyoruz. Her şeye rağmen halkımıza verilmiş bir sözümüz var. Bu sözün verilmesi çabasındayız" diye konuştu.
...........................
HİZMET İÇİN BURALARA TALEP OLDUK
 
Yaptığı çalışmalar ile tüm dikkatleri üzerine çeken Başkan Necattin Demirtaş, "" Halkın güvenoyunu alarak tüm İlkadımlıların belediye başkanı olarak seçildim.Makamımı basamak , bir yerlere ulaşmak gayesiyle sıçrama tahtası olarak kullanmam söz konusu olamaz.Bu makamdan şahsi bir beklentim ve bir çıkarım yok. Eğer isterseniz. ""Belediye Başkanlığını şu an bırakacak cesarete ve inanca sahibim."" Siyasi ihtiraslar, yaşadığımız kente ve ülkeye zarar verir.İlkadım Belediyesi borcuna sadık bir kurumdur. Varolan borçlarımızı ödemeyi planlıyoruz.Hem borç ödüyor,hemde hizmet yapıyoruz”diyerek kararlılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.
....................
İlkadım Belediyesi personeline 'AB Proje Hazırlama' eğitimi
 
İlkadım Belediyesi çalışanlarına, Avrupa Birliği (AB) hibe projeleri hazırlanmasına yönelik eğitim verilerek. Yeterli eğitimi alan personelin hazırladığı projelerin kabul görme oranının daha yüksek olacağı belirtildi.
..........................
SONUÇ

 

Netice olarak,29 Mart'a kavgamızı bırakalım derken,29 Mart öncesi ve sonrası neler değiştiğini görmemezlikten gelmek haksızlık olacaktır."Siyaset'de hersey mübahtır" ilkesiyle,yargısız infaz yapmak pek etik olmayacaktır.Yıllardır bilinen ancak dillendirilmeyen çok şey vardı ve faturası hep ağır oluyordu.Son günlerde görüyorum ki artık konuşmak,anlaşmak vaktidir.Kimse sağır olmanın gururunu yaşayacakmış gibi görünmüyor.Ne kadar hoş bir tablodur.Umarım bu hoş olan sadece dillendirmede kalmaz,karşımıza yıllar sonra söylenmişti ama yine olmadı şeklinde çıkmaz.Ülkemin insanına,siyasetçisine yakışır tavır her işin hakkını vermek,adaletten,doğruluktan sapmamaktır.Bu nedenle yapılması gereken şey basittir.Herkes kendi işini yapsın ve hakkını versin.
.....................
MENFAATLER DEĞİL,SAMSUN KAZANSIN!
 
İlkadım Belediyesi dediğimiz gibi Türkiyenin gözbebeği ve Samsun'a "Bakan" kazandıran bir ilçemizdir.Hersey yürekte bitiyor gördüğünüz gibi.

Geniş bir yelpazeden bakan İlkadım Belediyesini bizler"de  DENGE GAZETESİ  Haber ekibi olarak duyarlı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

Unutmayın İlkadım Belediye Başkanı olmak hiçte kolay değil!
Bugün İlkadım, yarın...!
 
Not=Önümüzdeki günlerde diğer belediye başkanları ile yaptığımız röportajları sizlerle paylaşacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR