Büyükşehir'e piyango vurdu

Büyükşehir'e piyango vurdu
SAMSUN Büyükşehir Belediye Meclisi, 1 milyon 101 bin 329 metrekarelik toplam alana sahip 43 arsanın satış ya da kiralanması kararı aldı.

Elde edilecek gelirler, belediyenin çalışmalarına kaynak olarak aktarılacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, yapılacak yatırımlara kaynak sağlamak amacıyla belediyeye ait taşınmazların satışını kararlaştırdı. Alınan karar doğrultusunda toplam 1 milyon 101 bin 329 metrekarelik alana sahip 43 arsanın satışı ya da kiralanmasından elde edilecek gelirler, Büyükşehir Belediyesi'nin yapmayı planladığı projelere kaynak yaratılacak.

Geçen Aralık ayında alınan kararla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk Kavak, Havza, Ladik, Çarşamba, Terme ile Salıpazarı ilçelerinde belediyeye ait olan 43 arsa için encümene satış ile kiralama yetkisi verildiğini söyledi.

İL ÖZEL İDARESİ'NDEN GEÇTİ

Bu arsaların yerel seçimlerden önce İl Özel İdaresi’nin hükmünde olduğunu belirten Nihat Soğuk şunları kaydetti:

"Artık bu alanlar Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Büyükşehir Belediyesi de, 'nerede neyimiz var' diye araştırma yaptı. Yapılan araştırmalar sonucunda bazı arsaların vatandaşlar tarafından ya mera, ya tarla, ya da başka şekillerde kullanıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi, bu alanların satılması ya da kiralanması konusunda encümene ihale yapma yetkisi verdi. Bu alanların satış ya da kiralanmasından elde edilecek maddi gelir, belediyemizin çalışmalarına kaynak olarak aktarılacak. Şu anda arsaların kullanımını yapan vatandaşlarımız, satış ya da kiralama yoluyla buradaki faaliyetlerini sürdürebilecek."  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.